Cullera ha plantat ja 800 arbres per a reforestar l'Alt del Cabeçol

Jueves, 2 de marzo de 2017 | e6d.es
• La directora del Parc Natural de l'Albufera visita la zona i es compromet amb l'Ajuntament a estudiar diversos projectes per a revitalitzar este enclavament natural

._000438
La regidoria de Medi Ambient de Cullera ja ha plantat 800 arbres en l'Alt del Cabeçol amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Arbre, que enguany a Cullera té lloc durant quatre jornades distintes amb la participació de diverses centres educatius.
Este matí ha sigut el torn de les autoritats. El regidor de l'àrea, Hugo Font, ha rebut la visita de la directora del Parc Natural de l'Albufera, Paloma Mateache. Junt amb altres membres de l'equip de govern, tots plegats han contribuït a este procés de recuperació donant exemple i plantant arbres. Més de 300 alumnes de 4t de Primària participen en la replantació d'una zona de titularitat pública que té una superfície d'uns 25.000 metres quadrats i s'ubica en l'entorn de la bassa de Sant Llorenç.
Hui han estat presents els estudiants de la Inmaculada Concepción i del CEIP Sant Antoni de la Mar. També han passat per allí els alumnes del centre ocupacional. Tots ells compten amb l'ajuda dels alumnes de Formació Professional Bàsica de l'IES Blasco Ibáñez els quals s'encarreguen de preparar el terreny per a la reforestació.
El consistori està plantant pins i carrasques en el que abans era l'antic motocròs, una zona degradada i emplaçada en un enclavament ambiental de gran importància per al municipi per la proximitat de la bassa.
La intenció és recuperar este espai i posar-lo en valor, explica Hugo Font, després d'anys d'abandonament. Així mateix, el govern treballa amb les autoritats autonòmiques en diversos projectes que revitalitzen la zona.
Amb eixa intenció, el regidor de Medi Ambient s'ha reunit hui amb Mateache en les oficines municipals per tal de tractar la implementació de millores que afavorisquen la recuperació de l'Alt del Cabeçol, espai emplaçat en el Parc Natural de l'Albufera. «El que pretenem és que la gent tinga una percepció positiva del parc natural i traure els màxims beneficis de formar-hi part», ha indicat el regidor.
Ajuntament de Cullera