Cullera finalitza les dues primeres fases de la residčncia de la Tercera Edat

Jueves, 23 de junio de 2016 | e6d.es
• Ortiz: "Hem reparat el greuge amb la gent major, que vivia en unes instal•lacions indignes"

._000440
L'Ajuntament de Cullera ultima els darrers detalls de les dues primeres fases de rehabilitació de la Residència Municipal de la Tercera Edat. L'alcalde, Jordi Mayor; la regidora de la Residència, Francesca Ortiz i el regidor d'Urbanisme, Juan Vicente Armengot, han visitat hui les instal•lacions per comprovar de primera mà l'evolució dels treballs, pràcticament finalitzats.
Les millores garantixen la continuïtat del servei just un any després que el nou govern municipal assumira la gestió i es trobara amb una ordre de tancament de les instal•lacions per incomplir la normativa vigent, ha apuntat la màxima autoritat local.
Mayor ha destacat que «un any després hem revertit la situació i els nostres majors tenen garantida l'assistència en una residència pública amb la tranquil•litat de saber que el servici tindrà continuïtat». «Per a nosaltres la prioritat són les persones i les polítiques socials i estem demostrant-ho amb fets», ha insistit.
Ortiz ha destacat que la Residència «és el buc insígnia de les polítiques socials de Cullera i hem aconseguit rescatar-la del tancament al qual estava abocada després d'anys d'abandonament. No sols hem reparat les instal•lacions, sobre tot hem reparat el greuge que s'havia fet a la gent gran d'este poble, que no mereixia estar en un edifici que tenia unes condicions indignes».

Millores
La primera fase ha consistit bàsicament en la reparació de la coberta —afectada per filtracions—, la millora i reparació d'instal•lacions elèctriques i la renovació d'instal•lacions d'aigua calenta sanitària. D'altra banda, els treballs de la segona fase han representat el condicionament d'una de les ales d'habitacions de la segona planta, fins ara inutilitzada per l'estat de degradació en el qual es trobava.
Al respecte, s'han dotat les habitacions de moderns sistemes de comunicació amb el personal de la residència i ara hi ha més banys per als residents. Abans, sols hi havia un per a hui persones. A més a més, s'han efectuat millores en la cuina i s'ha posat sòl radiant en la segona planta.
En estes dues primeres fases el consistori ha invertit més de 300.000 euros procedents del pla d'inversions sostenibles de la Diputació de València. D'ací a poc de temps, començarà la reubicació dels residents a les zones renovades.
Ajuntament de Cullera