Cullera denuncia la deixadesa de la Confederaciˇ HidrogrÓfica del X˙quer

MiÚrcoles, 23 de marzo de 2022 | e6d.es
• El temporal arrossega de nou milers de canyes i de brutÝcia a les platges de la localitat
._000860
Nou temporal i mateixa imatge a les platges de Cullera. Milers de canyes i de brutícia arrosegades pel riu Xúquer i els seus afluents embrutant els arenals cullerencs.
Una situació lamentable que ha denunciat este dimarts l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor: «una vegada més estem veient com el Xúquer arrossega tota mena de brutícia i de canyes procedents tant del riu com dels seus afluents davant la passivitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que fa deixadesa de les seues funcions per no mantenir els llits d’este riu i dels afluents en perfectes condicions per a que, quan vingueren episodis de pluges, no ocórrega el que està ocorrent».
Segons el primer edil «ja tenim la platja del Marenyet inundada de canyes i de brutícia i crec que és un fet lamentable que el poble de Cullera ha de denunciar  una i altra vegada perquè és una brutícia que Cullera no genera i que se’ns obliga a netejar-la per poder tindre les platges en perfectes condicions per a la campanya turística».
Precisament el passat 11 de febrer l’alcalde de Cullera va exigir en les Corts Valencianes que les platges del municipi deixaren de ser l'abocador del Xúquer i per aixó va reivindicar de nou una solució viable i duradora als efectes que els temporals causen a les seues platges.
Major va xifrar en més d'un milió d'euros els costos que han suposat per a les arques municipals la reparació dels danys causats per les successives DANAS que al llarg dels sis últims anys han assotat al territori valencià.
«Els barrancs, afluents o conques, el manteniment de les quals no haja sigut degudament previst, acabaran a les nostres platges en un immens abocador de residus de tota classe, la gestió dels quals sufraga l'únic municipi i Administració que no els haurà generats: Cullera», va denunciar Mayor en el parlament valencià.
L'alcalde va incidir també en el mal no sols ambiental que causa als més de 15 quilòmetres de la costa cullerenca, sinó també en el perjudici que aquestes situacions causen en el principal motor econòmic de la localitat: el turisme.
Ajuntament de Cullera
._000681
._000841