Cullera denuncia el desmantellament de les polítiques d'igualtat

Miércoles, 8 de marzo de 2017 | e6d.es
• La localitat commemora el Dia Internacional de les Dones amb una programació que remou consciències

._000438
Cullera s'ha sumat hui als actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones amb la lectura d'un manifest este migdia a la plaça d'Espanya on el municipi ha exigit que es porten a terme mesures concretes per garantir la igualtat real entre hòmens i dones davant el que considera «un desmantellament de les polítiques d'Igualtat amb l'excusa de la crisi».
La regidora d'Igualtat, Francesca Ortiz, ha explicat que l'esperit que inspira la celebració de la Setmana de la Dona 2017 a Cullera implica anar més enllà de la llei i prendre les accions necessàries per a posar fi a la discriminació que hui encara patixen les dones. «Hem aconseguit la igualtat legal, però encara queda molt de camí perquè eixa igualtat siga real en el dia a dia i això sols s'aconseguirà amb un compromís polític ferm que vaja acompanyat dels recursos econòmics necessaris», ha reivindicat. En eixe sentit, ha defensat que «en tant el govern valencià com la diputació i els ajuntaments del canvi estem en eixa línia, però dubte que el govern central tinga el mateix nivell de compromís».
En el manifest local del 8 de març, llegit per la regidora de Gent per Cullera, Silvia Castro, el municipi ha exigit entre altres coses un pacte d'Estat contra la violència de gènere i que se seguisca aprofundint en el compliment de la Llei Orgànica 3/2007 per a la Igualtat Efectiva de Dones i Hòmens (LOIEMH).
Així mateix, s'ha cridat l'atenció sobre el model de patriarcat que seguix estant present en la societat espanyola actual, «un problema que ha anat en augment i cal que el Govern i els poders públics posem en marxa mesures per acabar amb elles».
Cullera ha demanat que es facen complir les mesures específiques sobre els processos de selecció i per a la provisió de llocs de treball en l'Administració pública, també en les Forces i Cossos de Seguretat i en les Forces Armades.

Café-tertúlia sobre sexualitat
Ahir van començar els actes commemoratius del 8 de març amb un café-tertúlia titulat 'Molt a parlar' centrat en la temàtica de la sexualitat en general, la seducció, l'autoestima femenina en este camp, l'evolució social respecte al masclisme i el paper dels hòmens en l'època actual.
L'escriptor cullerenc Manel Joan Arinyó i la sexòloga Pepa González abordaren si la societat seguix sent masclista malgrat els evidents avanços assolits. La tertúlia també va comptar amb la participació del columnista de Levante-EMV Agustín Zaragozá. La convocatòria va resultar ser tot un èxit perquè va congregar diverses generacions que contrastaren les seues experiències integrant-les de forma harmònica. Per últim, demà a les 17 hores al Saló Multiusos dels Jardins del Mercat, la Policia Local de Cullera impartirà una xarrada sobre defensa de dones davant possibles agressions.
Ajuntament de Cullera