Cullera comença esta setmana ja amb el primer tall de carabasses a l’aire lliure del territori valencià i de tot l’Estat

Miércoles, 5 de mayo de 2021 | e6d.es
• Cullera s’ha convertit en un punt neuràlgic pel que fa a la producció de carabasses en les nostres comarques

 

LA UNIÓ de Llauradors informa que la localitat de Cullera (Ribera Baixa) inicia aquesta setmana el primer tall de carabasses cultivades a l’aire lliure del conjunt de zones productores del nostre territori i també de tot l’Estat. Enguany, i per segon any consecutiu com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, no es pot celebrar la Festa ni el dinar amb un menú composat per productes combinats amb carabassa.
Cal assenyalar que des de fa uns anys, Cullera s’ha convertit en un punt neuràlgic pel que fa a la producció de carabasses en les nostres comarques. De fet, la superfície de cultiu no para de créixer i ja hi ha prop de 300 fanecades dedicades al cultiu.
El número de varietats cultivades de carabassa són cinc diferents i la campanya s’enceta amb la potimarró cultivada en ecològic i a més situada en terrenys del Parc Natural de l’Albufera. El 80% de la carabassa ecològica que es fa a la població de la Ribera Baixa es destina cap a l’exportació i en canvi la que es produix en convencional va pràcticament tota dirigida al mercat interior. En aquest sentit, des de LA UNIÓ de Llauradors s’aposta per promocionar el consum dels productes ecològics a les nostres comarques, per a que els consumidors puguen gaudir d’aliments locals cultivats sense productes químics i que tot no se’n vaja a l’exportació.
A la potimarró li seguiran la cacauet híbrida, piu de burro i la de torrar. També, com a novetat enguany, s’està començant a treballar amb la carabassa de cabell d’àngel i ja hi ha converses amb empreses agroalimentàries per tal de produir, si les proves que s’estan fent continuen sent positives, una collita més gran per subministrar a la industria confitera.
Cada vegada s’incrementa el número de llauradors interessats en produir carabassa a Cullera, conseqüència de la capacitat productiva i de l’interés dels comerços per a adquirir aquest producte de tan bona qualitat. En aquests moments ja hi ha uns 10 productors dedicats professionalment a produir aquest cultiu.   
LA UNIÓ