Cullera celebra la festivitat del 9 d’Octubre sota el lema "Poble, Drets i Justícia"

Viernes, 6 de octubre de 2023 | e6d.es
• L’Ajuntament ha preparat una amplia programació d’actes que es podran gaudir del 6 al 9 d’octubre

._000759
L'Ajuntament de Cullera ja ha dissenyat i perfeccionat la programació completa amb motiu de la celebració de la festivitat del 9 d’Octubre. Sota el lema "Poble, Drets i Justícia", les veïnes i veïns podran gaudir de diferents actes i esdeveniments culturals, musicals i històrics des del divendres 6 d'octubre fins al mateix dilluns 9 d'octubre, dia del Poble Valencià.
El divendres 6 d'octubre actuarà a les 19h en els Jardins del Mercat la Muixeranga de Cullera. Una hora més tard, en el Auditori Municipal, es realitzarà l’Acte Institucional de Lliurament dels "Distintiu 9 d’Octubre".
L’escriptor i professor, Manel Joan Arinyó; el científic Emilio J. Palomares Gil;  a títol pòstum Enrique Torres Gómez, ideòleg de les Lletres de Cullera; i la Fundació Patronat Sant Félix, són els guardonats d’aquesta edició.
Ja el dissabte 7 d'octubre s'obrirà el Mercat Medieval, als Jardins del Mercat, on les veïnes, veïns i turistes podran gaudir de diferents llocs amb gran varietat de vestimentes medievals, artesania i menjar, entre altres. El mercat estarà obert des del dissabte fins al dilluns 9 d’octubre
El diumenge 8 es realitzarà a la Casa de la Cultura la segona obra de la XX edició de la Mostra de Teatre "Cullera a Escena", titulada "Los Palomos. El crimen perfecto".
Finalment, el dia 9 d’Octubre, dia del Poble Valencià, es realitzarà a les 8.30h una despertà des de Plaça d’Espanya pels carrers de la Vila.
A les 12h el veïnat podrà gaudir a la Plaça d’Espanya de balls populars i muixerangues a càrrec de la Colla Pas Pla, de l’Escola de Tabal, Dolçaina i Danses i de la Muixeranga de Cullera.
Per finalitzar aquest dia marcat al calendari, a les 19h tindrà lloc la recreació històrica de l'entrada del Rei Jaume I pels carrers del centre de la ciutat amb la participació de diferents esquadres mores i cristianes d’Ontinyent i Muro d’Alcoi, així com de les dos bandes de música de Cullera i la de Quatretonda.
«Hem elaborat un programa amb actes molt diversos que mostren el nostre compromís amb la festa gran de totes les valencianes i valencians», ha destacat la regidora delegada de Festes, Susi Melià.

Festes populars de Mareny de Sant Llorenç
A més, del 4 al 12 d’octubre, la pedania del Mareny de Sant Llorenç celebra les seues festes patronals i populars en honor a la Mare de Déu del Pilar, amb actes i esdeveniments esportius, culturals, gastronòmics, d’oci i musicals, destinats a tots els públics i on les tradicions tenen un important paper.
Ajuntament de Cullera