Cullera atorga la Medalla al Servei Excel·lent a l’oficial Nieves Martín

Sábado, 7 de noviembre de 2020 | e6d.es
• El Consistori reconeix la tasca de l’oficial en la protecció, acompanyament i vigilància de les víctimes de violència de gènere

L’Ajuntament de Cullera ha concedit a l’Oficial de la Policia Local, Maria Nieves Martín Garcia, la Medalla al Servei Excel·lent per la seua tasca al capdavant de la protecció de les víctimes de violència de gènere residents al municipi. L’alcalde, Jordi Mayor, ha fet entrega del distintiu este matí al Saló de Plens de la Casa Consistorial.
La guardonada ha sigut, fins a la seua jubilació el passat mes de gener i que també s’ha reconegut durant este matí, l’encarregada ininterrompudament des del 2005 de l’assistència, vigilància, coordinació i control de les víctimes de violència de gènere a Cullera.
A esta funció d’acompanyament de víctimes de la violència masclista també ho ha compatibilitzat amb les funcions pròpies i responsabilitats del seu càrrec d’Oficial.
L’Oficial Martín, a més, ha estat la primera dona comandant de la Policia Local de Cullera. Va ingressar al cos policial cullerenc l’any 1988, i deu anys després va ascendir a la categoria d’Oficial.
En paraules de Mayor este reconeixement «és més que encertat i merescut». «Nieves ha estat durant 15 anys lluitant per la defensa de la dignitat de les persones, i en este cas de dones que són víctimes d’esta xacra social que es la violència masclista. Fa falta moltes Nieves, no només en la Policia Local sinó també en la societat perquè tots ens creguem que som part del problema i part de la solució», destaca Mayor.
Nieves Martín és una de les dones pioneres en ajudar a trencar eixos sostres de vidre que encara existixen a les forces i cossos de seguretat i la seua trajectòria és un gran exemple per a generacions futures, segons ha manifestat la màxima autoritat local. Amb este distintiu, tal com ha explicat l’alcalde, l’Oficial Martín es convertix en la segona policia, després de l’Intendent Juan José Figueres, que rep la Medalla al Servei Excel·lent de Cullera.
Ajuntament de Cullera

 

._000681

._000696