Cullera arranca el compromís als bancs de no desnonar veïns

Viernes, 3 de julio de 2015 | e6d.es
• Una entitat financera cedirà habitatges buits al consistori per a famílies en risc d'exclusió social i víctimes de la violència masclista


._000305._000338
 
Cullera serà una ciutat lliure de desnonaments. L'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, ha arrancat el compromís als directors de les entitats financeres amb oficina al municipi de no tirar de les seues cases a aquelles persones que no puguen fer front al pagament de la hipoteca per la situació de crisi econòmica.
Al llarg de les dues últimes setmanes, el primer edil s'ha reunit amb la majoria dels banquers —en estos moments només li queda per entrevistar-se amb un parell d'entitats— per a rebre informació de primera mà sobre la situació de les execucions hipotecàries en la localitat i els desnonaments.
La voluntat manifestada pel sector bancari és la de tractar d'arribar a acords per tal d'evitar les execucions hipotecàries. Com a última alternativa, s'apostarà per la dació en pagament com a solució, acompanyada en aquells casos en els quals siga necessari d'un lloguer social per impedir que cap família es quede sense sostre.
Mayor ha agraït esta predisposició, però els ha recordat que en el consistori es mantindrà «vigilant». En eixe sentit, es manté ferm en la seua determinació ja expressada en el discurs d'investidura de deixar de treballar amb aquelles entitats bancàries que no respecten el dret constitucional a l'habitatge dels cullerencs. A més, ha animat als veïns a què no dubten a traslladar a l'ajuntament qualsevol cas d'estes característiques perquè l'Administració local puga intervindre.

Cessió d'habitatges
L'alcalde també s'ha interessat pel parc d'habitatges buits que estes entitats tenen en la població. Encara que segons li han traslladat no és elevat, Mayor els ha demandat que cedisquen eixos immobles al consistori per a poder reallotjar a col•lectius vulnerables com ara famílies en risc d'exclusió social i a dones víctimes de la violència masclista.
Davant d'esta petició, a hores d'ara s'ha aconseguit que una de les entitats haja acceptat posar a la disposició del consistori els tres immobles dels quals disposa.
També durant les dues primeres setmanes del nou govern socialista de Cullera, els responsables polítics municipals ja han començat a intervindre en casos puntuals de veïns afectats per la hipoteca. Este és el pas previ a la creació de l'Oficina Municipal Antidesnonaments i Mediació en Conflictes, un dels compromisos del programa de govern amb el qual es va concórrer a les eleccions municipals del 24 de maig. El primer edil ha destacat que «el nou executiu municipal de Cullera torna a demostrar el seu compromís ferm amb els qui patixen els injustos efectes de la crisi». «Este és el govern del canvi real i de la gent. Els veïns saben ara que tenen al seu costat al consistori i els bancs són conscients que serem intransigents enfront de la violació dels drets fonamentals de la ciutadania». No obstant açò, l'alcalde ha agraït la «bona voluntat» expressada per les entitats financeres i ha avançat que s'han iniciat altres vies de col•laboració en matèria de polítiques socials que podran ser anunciades en els pròxims dies i que resultaran «molt positives» per a Cullera. «S'ha demostrat que amb diàleg és possible arribar a enteniments i evitar que ningú isca perjudicat», ha conclòs.
Ajuntament de Cullera