Cullera acull la 4ª edició del Festival Internacional de Rugbi Inclusiu

Sábado, 4 de septiembre de 2021 | e6d.es
• Es tracta d´un projecte financiat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+ Sports

._000696
Com a ciutat que aposta per la integració social i dins del programa europeu Erasmus+ Sports, Cullera acull la quarta edició del Festival Internacional de Rugbi Inclusiu, un esdeveniment que compleix amb un doble objectiu: fomentar que persones amb i sense discapacitat practiquen esport junts i a més sense diferències per sexe.
Del 3 al 5 de setembre la ciutat de Cullera serà la seu d'aquest esdeveniment internacional impulsat per Trust Rugbi Internacional en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat i que també compta amb la participació de l'Associació Espurna i del voluntariat del Club Rugbi Cullera.
“Per a Cullera és una satisfacció ser la seu de la quarta edició d'aquest festival perquè es posiciona una vegada més com a altaveu per a transmetre valors d'inclusió tant en el món de l'esport com fora d'ell”, ha assegurat el regidor d'Esports, Javier Cerveró.
El Festival compta amb un extens programa d'activitats amb un caràcter més social que esportiu, ja que la seua principal finalitat és que totes i tots els participants puguen sentir-se part d'una comunitat més gran. D'aquesta manera el matí del festival estarà dedicat a diferents activitats esportives a la platja, basades sobretot en esports aquàtics, i a la vesprada serà el moment dels partits de rugbi.
Aquesta quarta edició del festival TRI de Rugbi Inclusiu compta amb la participació de sis equips procedents de diferents punts d'Espanya, ja que enguany, a causa de les restriccions sanitàries, no hi haurà grups internacionals. Els equips participants són: Els Abelles Rugbi Club (València), Castelldefels Rugbi (Castelldefels, Barcelona), Hernani CRE (Hernani, Guipúscoa), Quixot Rugbi Club (Yuncos, Toledo), URA Clan (Almeria) i El Clan TRI-Espurna Cullera (Cullera).

Programa Erasmus+ Sports
Des de 2020 el Festival està inclòs en el projecte VARIED cofinançat per la Unió Europea dins del pla ERASMUS+. L'Ajuntament de Cullera lidera aquesta iniciativa internacional, finançada amb 200.000 euros per fons europeus, l'objectiu principal del qual és impulsar i implantar el rugbi inclusiu de la localitat en altres països com Itàlia, França, Bulgària i Àustria.
“El full de ruta del consistori es basa en les persones i té entre els seus màxims valors, la integració “, ha destacat l'alcalde del municipi, Jordi Mayor, qui ha assegurat a més que “ser part d'aquest programa europeu és un orgull i sobretot un premi a la tradició del rugbi que tenim a Cullera, aquest rugbi inclusiu que permet fer de l'esport una eina d'inclusió social”.
Ajuntament de Cullera

 

._000681

._000826