CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a negociar el conveni dels treballadors laborals del Departament de la Ribera

Martes, 1 de octubre de 2019 | e6d.es
• "La Conselleria de Sanitat ha oblidat per complet les seues obligacions i menysprea al conjunt de treballadors laborals a extingir, alhora que vulnera un dels principis rectors del dret del treball"
._000714
El sindicat CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a negociar el conveni dels treballadors laborals a extingir del Departament de Salut de la Ribera. La central sindical lamenta que l'Administració porte des de principis de febrer sense convocar reunions a pesar que el conveni anterior va expirar el 31 de desembre del passat any.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que la Conselleria de Sanitat “ha oblidat per complet les seues obligacions i menysprea al conjunt de treballadors laborals a extingir, alhora que vulnera un dels principis rectors del dret del treball, en aquest cas el de la negociació col•lectiva recollit en els convenis 98 i 150 de l'Organització Internacional del Treball (OIT) i en l'article 37.1 de la Constitució Espanyola”.
El sindicat explica que la falta de negociació d'un conveni que afecta a uns 1.450 treballadors suposa, en la pràctica, que “Conselleria impedeix abordar matèries essencials per al col•lectiu afectat, com la jornada laboral, en la qual actualment es donen diferències de més de cent hores per al mateix sistema de treball, la formació, el règim disciplinari, la carrera professional, mesures de conciliació, jubilació parcial o excedències, entre altres”.
CSIF assenyala que Sanitat “ha bloquejat, sense que existisca raó o cap motiu, la possibilitat de negociar el conjunt de drets i obligacions pels quals s'ha de regir aquest personal”. El sindicat explica que Conselleria va postergar les reunions amb l'argument de la convocatòria electoral, “a pesar que el mateix mes d'abril sí que es va publicar el compendi de drets i millores per al personal al servei de la Generalitat”.
La central sindical subratlla que, amb posterioritat, no hi ha hagut resposta malgrat els continus requeriments del sindicat. “La situació és tan greu que, hui dia, Conselleria ni tan sols ha elaborat un pla d'igualtat per als treballadors del Departament de Salut de la Ribera”, apunta CSIF.
CSIF


._000671
._000678
._000472