CSIF denuncia, una vegada més, el caos diari del pàrquing del centre hospitalari de la Ribera

Miércoles, 15 de junio de 2022 | e6d.es
• El sindicat alerta de discussions, baralles i de malalts amb problemes de mobilitat que han de desplaçar-se centenars de metres, mentre la direcció té reservades 12 places

 

El sindicat CSIF denuncia el caos que pateixen diàriament treballadors i usuaris abans d'entrar a l'hospital de la Ribera. A l'escassa freqüència de transport públic se suma el reduït nombre de places d'aparcament, la qual cosa provoca que pacients hagen de caminar centenars de metres per a arribar a l'hospital. La central sindical reclama solucions urgents a la Direcció, que, mentrestant, té 12 places reservades.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) posa l'accent que “l'entorn de l'hospital i l'aparcament públic s'han convertit en una ratera, ja que resulta impossible estacionar els vehicles privats”. Aquest fet provoca, segons explica el sindicat, “conflictes diàriament que deriven en discussions i fins i tot baralles que obliguen a intervindre al personal de seguretat”.
CSIF afirma que aquesta situació afecta tant a treballadors com a pacients. Aquests últims es veuen obligats a recórrer, malgrat les seues afeccions, distàncies de centenars de metres, que arriben a superar al quilòmetre, i en arracada des del polígon. En altres casos, “es donen situacions esperpèntiques, com que un familiar haja d'abandonar al pacient a la porta de l'hospital o del servei d'Urgències per a després buscar on estacionar el seu vehicle”.
El sindicat continua relatant que els professionals, per part seua, “han d'avançar l'arribada a l'hospital més d'un hora respecte a l'inici del seu torn per a trobar aparcament”. CSIF recalca que aquesta situació contrasta amb “el privilegi que s'ha atorgat la Direcció en reservar-se 12 places per a aparcar els seus vehicles en el pàrquing públic de l'hospital”.
La central sindical exigeix una solució urgent davant aquesta situació que afecta milers de persones cada dia. “Des que la Generalitat va assumir la gestió directa de l'hospital i de l'aparcament han passat més de quatre anys, temps suficient per a trobar una manera d'ampliar el nombre de places i de millorar la comunicació per transport públic”, subratlla el sindicat, que reclama a Conselleria i a la Direcció del departament de salut que solucionen aquest problema.
CSIF