CSIF denuncia el trasllat del jutjat 4 de Sueca a una seu sense eixida d'emergència ni separació entre víctima i agressor

Martes, 25 de octubre de 2022 | e6d.es
• La central sindical exigeix a Conselleria que ho situe en un espai que reunisca les condicions mínimes i avisa de la dispersió de jutjats en aquest partit judicial

._000853 
El sindicat CSIF denuncia el trasllat del Jutjat número 4 de Sueca a un local sense finestres ni eixida d'emergència i sense espai per a separar víctimes d'agressors. La central sindical explica que aquest jutjat tramita, a més dels seus propis assumptes que inclouen el cas Medusa o l'infanticidi ocorregut en la localitat, també els casos de violència sobre la dona.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que Conselleria ha decidit situar el futur Jutjat Comarcal de Violència sobre la Dona a Sueca per a absorbir els assumptes d'aquest partit judicial i els de Catarroja, malgrat no ser limítrofs. La seua instal·lació es durà a terme en el recinte on ara està situat el Jutjat número 4, que, al seu torn, serà traslladat a la que va ser seu del Jutjat número 6, desallotjat d'allí en el seu moment per les deficiències del local.
El sindicat apunta que les dependències que acolliran el Jutjat número 4 “no compten amb finestra ni amb eixida d'emergència i infringeixen les normes de prevenció de riscos laborals. A més, no disposen d'espai habilitat per a detinguts ni per a separar a víctima d'agressor, ni simplement de cap mecanisme que evite la confrontació visual”.
CSIF considera inacceptable aquesta situació, que solament afecta a Sueca, ja que “en el cas dels altres jutjats que porten fins ara violència contra la dona i es veuen afectats per la comarcalització, no patiran cap perjudici en les seues instal·lacions i romandran on es troben”.
La central sindical recorda, a més, que, encara que no s'ocupe a partir de l'1 de gener de violència sobre la dona, continuaran amb la tramitació de tots els procediments assumits fins al 31 de desembre d'enguany. De la mateixa manera destaca que aquest jutjat ha sobreeixit fins hui pel bon acompliment realitzat i que situar-lo “en un baix que no està preparat per a acollir-lo constitueix una pèssima manera de reconéixer la seua labor”.
CSIF, que lamenta que el Jutjat número 4 “haja de traslladar-se en un any fins a tres seus judicials” i reclama que se li assigne “un local en les condicions necessàries per a portar cap la seua tasca”. En aquest sentit recorda que en la seua ubicació actual, i encara que una part del recinte es destine al futur Jutjat Comarcal, queda espai lliure per a mantindre el citat Jutjat número 4.
El sindicat, d'altra banda, adverteix que el trasllat previst d'aquest òrgan judicial empitjorarà “la disseminació que pateixen els òrgans judicials a Sueca en tres espais diferents situats a una distància considerable els uns dels altres”. En aquest sentit, recalca que el pla de rehabilitació de Conselleria contemplava una actuació de millora en el partit judicial de Sueca que havia d'haver conclòs al gener de 2020 i que, per desgràcia, encara no s'ha iniciat.
CSIF

._000472
._000600