CSIF demana que les bases del SAMU en zones turístiques atenguen 24 hores per Setmana Santa

Martes, 12 de abril de 2022 | e6d.es
• I avisa de falta de metge a Sueca
._000860
El sindicat CSIF reclama a Conselleria de Sanitat que totes les bases de SAMU de localitats que incrementen la seua població per Setmana Santa operen durant les 24 hores i que ho facen amb plantilla completa. El sindicat, referent a això, lamenta que el vehicle de la base de Sueca haja estat aquest diumenge sense facultatiu.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera “imprescindible” que Conselleria de Sanitat reforce les bases del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) a la província de València. La central sindical adverteix dels escassos mitjans de què disposa i que en aquestes dates vacacionals de Setmana Santa, amb un increment de visitants, queden més en evidència en localitats on la població es multiplica en aquests mesos estivals, com Sueca, Cullera, Oliva o Gandia.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que alguns municipis en els quals s'incrementa l'afluència a l'estiu continuen tenint únicament bases operatives 12 hores diàries, i no les 24. Ocorre en la localitat costanera d'Oliva, a Paterna, amb extenses urbanitzacions com La Canyada, i en zones d'interior que també augmenten la seua ocupació en aquests mesos estivals, com Utiel i Buñol.
El sindicat subratlla també de l'escassa dotació de la Ribera Baixa, que únicament compta amb una unitat SAMU, amb base en Sueca, que atén des del *Perellonet fins a Tavernes de la Valldigna. A més, el vehicle manca a vegades de metge, com ha tornat a succeir durant la major part de la jornada d'aquest diumenge i fins a les deu del matí de hui dilluns. Cobreix Cullera, municipi que dispara la seua població en aquestes dates, amb el que es multipliquen els serveis d'aqueixa única unitat del SAMU.
La central sindical exigeix un augment a 24 hores diàries urgent per a aquests dies festius d'increment de població i, en general per a tot l'any, de les bases de SAMU de 12 hores. De la mateixa manera, reclama una millor organització i la dotació del personal necessari perquè tots els serveis es realitzen amb la plantilla al complet i sense mancances com les de facultatiu, que s'estan repetint en el temps. 
CSIF
 

._000562

._000351