| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 18/03/2020

POBLACIONS » General

CSIF avisa de la desprotecció que pateix el personal sanitari

I urgeix a Conselleria a millorar la prevenció i la transparència

._000472
 
._000410
 
El sindicat CSIF adverteix de la “desprotecció” que pateix el personal de la sanitat valenciana, que es troba “cansat i desemparat”. La central sindical urgeix a Conselleria de Sanitat al fet que distribuïsca equips de protecció individual a tots els seus professionals i demana explicacions sobre on han repartit les màscares que van anunciar i a quins departaments han assignat els reforços previstos.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica  “les innombrables queixes diàriament que ens arriben de professionals” per la manca de mesures de protecció, fins i tot per a sanitaris que han estat en contacte amb pacients que han donat positiu i que poden convertir-se en vectors transmissors per a altres usuaris.
El sindicat reclama informació sobre els equips de protecció que va anunciar el divendres Conselleria que estava repartint i que “no arriben al personal”. “Volem saber en quina data, quantitat i lloc els han distribuïts, perquè els professionals no disposen d'ells”, assenyala CSIF, que insisteix a exigir “la màxima transparència i informació”.
La central sindical també posa l'accent en la falta de test a professionals  sanitaris sobre el covid-19, que Conselleria ha restringit a personal en quarantena amb símptomes i a sanitaris en actiu asimptomàtics solament passats set dies des que han estat en contacte amb pacients infectats.
CSIF ve reclamant des de fa setmanes l'extensió d'aqueix test i exigeix seguir les directrius de l'OMS i que siga diàriament. “Conselleria no està protegint als seus professionals. A més d'exposar-los al contagi amb falta de mesures de prevenció, està provocant que es convertisquen en vectors expansius del coronavirus en la societat”, recalca CSIF.
El sindicat abunda en aquesta qüestió en explicar que tampoc existeix protecció per al personal sanitari que visita a domicili, i que en molts casos no disposa ni de màscares, o els demanen que utilitzen la mateixa durant dies, ni de la vestimenta adequada. Les instruccions que reben varien constantment sobre a qui fer el test i escasseja la solució hidroalcohòlica.
CSIF subratlla que en els centres de salut hui continua havent-hi nombroses persones que acudeixen per a proves d'extracció no urgents i continuen produint-se operacions programades demorables i sense les mesures de protecció adequades per als professionals.
El sindicat posa com a exemple una cosa tan bàsica com la falta de mampares separadores en els centres de salut, que segueixen sense instal·lar-se i que, a més, tampoc s'ha habilitat solucions provisionals per a distanciar als pacients. “Estem veient com botigues o supermercats ho fan immediatament i Conselleria no és capaç de posar senyalitzacions en els seus centres de salut”, recalca CSIF.
CSIF


 

._000565

._000517
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.