CSIF alerta de l'abandó que pateix una treballadora agredida a l'hospital de la Ribera i demana més personal en les plantes

Sábado, 15 de octubre de 2022 | e6d.es
• El sindicat denúncia “l'estrés i ansietat de la plantilla” a causa de “la mínima dotació de personal”

._000853 
El sindicat CSIF explica que a la saturació que pateix l'hospital de la Ribera, que aquest matí tenia 22 pacients en el servei d'Urgències a l'espera de llit, se suma l'abandó que suporten els treballadors. Referent a això assenyala que una professional va ser agredida fa quasi un mes per un pacient; no obstant això, des de llavors ni el Servei Jurídic ni Recursos Humans han contactat amb ella.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) detalla que l'agressió la va patir la treballadora mentre desenvolupava el seu torn i la va comunicar seguint el protocol d'agressions especificat per Conselleria de *Sanitat. Malgrat això, des del centre no van contactar amb ella ni li van prestar el suport i assessorament que aqueix protocol estableix, la qual cosa va derivar, per exemple, en què haguera d'acudir sola a interposar la denúncia en comissaria.
El sindicat recalca “que la situació patida per la treballadora no és més que el reflex del dia a dia que han de suportar els professionals sanitaris en les plantes d'hospitalització. Hem denunciat en repetides ocasions les dificultats i el risc de la seua labor, sense que Direcció haja fet cas i adoptat mesures”.
CSIF adverteix del “estrés i ansietat innecessària” que suporten els professionals de l'hospital degut a l'escassetat de mitjans. Referent a això assenyala que “estem a les portes d'un nou cap de setmana amb l'hospital ple i Direcció d'Infermeria deixarà les plantes una altra vegada amb una dotació mínima i del tot insuficient”.
La central sindical recorda que “els malalts no estan de cap de setmana i requereixen que tots els torns disposen del personal necessari”. Referent a això avisa de les complicacions que poden reproduir-se per a disposar de llit. A les 22 persones que aquest matí esperaven que les traslladaren des del servei d'Urgències a planta per falta de llits lliures se sumisquen les ingressades per operacions que requereixen permanència en el centre.
El sindicat subratlla que la situació resulta “insostenible” i exigeix als responsables de l'hospital que doten a la plantilla dels mitjans personals i materials necessaris perquè puguen prestar la millor qualitat assistencial
CSIF
 

._000006
._000600