Cs proposa un decŕleg de mesures en previsió d'una possible nova ona de coronavirus a la província de Valčncia

Lunes, 27 de julio de 2020 | e6d.es
• Rocío Gil: “Els rebrots i les opinions dels experts apunten a una previsible nova ona de contagios; no podem baixar la guŕrdia i hem d'estar preparats”

._000739
 
Ciutadans (Cs) en la Diputació de València ha proposat “un decàleg de mesures en previsió d'una possible nova ona de coronavirus a la província de València”, ha destacat la portaveu Rocío Gil en el ple celebrat hui en la Beneficiencia. En primer lloc, ha insistit, “sol·licitem una modificació del pressupost 2020”. “És vital fer costat al comerç local, autònoms i pimes amb iniciatives, com a campanyes publicitàries, per a pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia; ampliar el servei de teleassistència i continuar amb la implantació del teletreball del personal de la Diputació”, ha defensat.
“També hauríem d'implantar un sistema de xarxa Wifi i reforçar-lo en horari escolar a partir de setembre i combatre la bretxa digital de famílies més vulnerables”, ha detallat, al mateix temps que ha subratllat “la necessitat d’aprovisionar-se de màscares i EPIs”.
Pel que fa als municipis, Gil ha advocat per “donar suport logístic a aquells que per les seues característiques no tinguen facilitats per a implantar el teletreball; establir des de la Diputació un canal únic per a resoldre els dubtes i assessorar sobre Covid i instar a la Generalitat Valenciana que les ajudes que convoque siguen compatibles amb les ajudes locals”.
A més, ha assegurat, “és important comptar amb la col·laboració del sector privat ja que la seua ajuda ha sigut fonamental en la primera ona i constitueix un complement essencial al sector públic”. “Hem de tindre en compte tot el que hem aprés i preveure en la mesura que siga possible el que ens puga vindre; en una segona ona, si n'hi haguera, ja no hi haurà excusa”, ha advertit.
Finalment, la portaveu de la formació taronja ha celebrat “l'aprovació d'una declaració institucional per a protegir a la infància enfront de la violència”. “És una iniciativa que sorgeix de Cs, finalment s'ha modificat; però l'important és que sapiem arribar a acords en temes tan importants”, ha argumentat.
Ciutadans (Cs) en la Diputació de València
 

._000562

._000389