Cotes habilita un centre d’oci per a joves amb ajuda de la Diputació

Jueves, 10 de enero de 2019 | e6d.es
• També s'han destinat a la creació del nou espai per a joves 77.000 euros de les inversions provincials

._000517
._000520
Les persones més joves de Cotes podran gaudir d’un nou espai d’oci gràcies al nou centre municipal que es posarà en marxa al municipi de la Ribera Alta amb les inversions de la Diputació de València. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha visitat el municipi amb l’alcaldessa Rosa Emilia Lorente Soriano i altres membres de la corporació local, i ha subratllat durant la visita que “aquest projecte per als més joves de Cotes serà una realitat perquè el govern municipal coneix les necessitats dels seu poble i compta amb autonomia per decidir on s’han d’invertir els fons que arriben dels distints plans d’inversió”.
La vicepresidenta ha destacat també durant la visita que “veure complit l’objectiu de potenciar l’autonomia municipal és una gran satisfacció i una realitat, perquè tots els pobles, xicotets i grans, compten amb les mateixes oportunitats”. “A més —ha continuat la vicepresidenta—, pensem que des de la Diputació cal treballar per a que cap poble menut desaparega, que continuen sent pobles vius, i estem encantats amb el treball que realitza l’equip de govern de Cotes”.
Per la seua banda, l’alcaldessa de Cotes, Rosa Emilia Lorente Soriano, ha agraït la visita de la vicepresidenta i ha destacat que “abans, les subvencions de la Diputació anaven un poc teledirigides, i ara ens han donat més autonomia a les alcaldesses i alcaldes, perquè millor que un alcalde ningú sap les necessitats d’un poble”. L’alcaldessa ha assenyalat que “han augmentat els diners que arriben al poble i el canvi de gestió de la Diputació ha produït una millora significativa”.
El projecte de construcció d’un espai d’oci per a la gent més jove de Cotes ha comptat amb una inversió total de 77.000 euros dels fons que rep el municipi a través dels plans de la Diputació. Tal i com ha explicat l’alcaldessa, “aquest espai estarà acabat previsiblement en març, a l’espera de la recepció de la última partida de fons que serviran per a adquirir equipament com taules, cadires i aparells de climatització”.
El nou centre s’ha construït en les antigues cases dels mestres del poble i estarà obert tots els dies per tal d’oferir un espai de reunió per als més joves del poble, els qui podran, també, desenvolupar distintes activitats d’oci en aquestes instal·lacions.
Les inversions de la Diputació també han permés la millora de la tanca del camp de futbet ubicat al poliesportiu municipal i la renovació del paviment del parc infantil per a adequar l’espai i fer-lo més segur. A més, amb els fons del Pla de Serveis i Obres Municipals de 2018, el consistori de Cotes adequarà els accessos i els lavabos de l’ajuntament per fer-los accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.
En quant a l’educació pública, el Pla de Manteniment d’Escoles 2018 que desenvolupa la Diputació en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i els ajuntaments ha destinat una ajuda de 90.000 euros per a la millora de l’eficiència energètica del CEIP Sant Miquel Arcàngel. Segons ha indicat la vicepresidenta, “amb la renovació de les portes i les finestres que permet aquesta inversió, les xiquetes i xiquets de Cotes comptaran amb un edifici més eficient i es reduirà la despesa energètica de l’escola”.

Cotes rep un 36,8% més d’inversions que a l’etapa anterior
El municipi de la Ribera Alta ha percebut en el que va de legislatura un total de 889.154 euros a través dels distints plans d’inversió que ha desenvolupat la Diputació de València entre 2015 i 2018, a falta de conèixer les inversions del pressupost aprovat per a 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 36,8% respecte a la legislatura anterior i 239.569 euros més invertits al municipi de Cotes.

La vicepresidenta recolza la taronja valenciana
Durant la visita a Cotes, un municipi que té el seu motor econòmic en l’agricultura i especialment en el cultiu de la taronja, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha mostrat el seu “recolzament a les treballadores i treballadors del camp valencià, i especialment a aquelles persones que es dediquen a la taronja al nostre País”. 
DIVAL