Cotes afronta un programa de festes replet d'actes culturals per˛ amb estrictes mesures de seguretat

Domingo, 26 de septiembre de 2021 | e6d.es
• Fins el pr˛xim 29 de setembre

._000816
L'Ajuntament de Cotes prepara ja els dies més especials de l'any: les seues Festes Patronals. Fins el pròxim dia 29, la localitat reprendrà el costum de celebració en honor a San Isidre Llaurador i San Miguel Arcàngel, després un any 2020 on tot va haver de detindre's pels efectes de la pandèmia. Aquesta vegada, Cotes torna a la càrrega amb un programa ple d'activitats lúdiques i culturals, que començaran aquest divendres, 24 de setembre, amb el tradicional sopar de ‘Coca de Cansalà’, a les 21.00. Estos aliments es recolliran en el forn corresponent a l'ordre establit. El dissabte, 25 de setembre, començarà l'espectacle. El còmic Òscar Tramoyeres actuarà en la Plaça Joaquim Martínez, a partir de les 23.00 hores, per a convidar al públic a gaudir d'una vetlada d'allò més divertida. Així, el diumenge continuarà la comèdia i els espectacles teatrals, amb la interpretació, a partir de les 20.00 en la Sala d'actes de l'Ajuntament, de l'obra ‘La Comèdia de la Vida’ amb Lola Moltó i Marta Chiner. Els actes religiosos s'iniciaren el dilluns, amb un toc de campanes i tret de focs artificials a les 20.00 hores, anunciant l'inici de les festes patronals. En el dia 28, el primer dels dies centrals de les festes, els actes començaran a partir de les 17.30 amb un espectacle de màgia per a tota la família. Seguiran a les 19.30 amb una cercavila a càrrec de la SAM La Vall de Càrcer per a, posteriorment, donar pas a una missa solemne en honor a San Isidre Llaurador. A la nit, el municipi gaudirà d'una gran actuació de l'Orquestra La Pato en el Poliesportiu.
Dimecres, 29 de setembre, serà el dia gran. El dia de San Miguel Arcàngel. A les 10.00, els més xicotets podran divertir-se i jugar al parc infantil que s’instal·larà en el poliesportiu. Més tard, a les 13.30 hores, es dispararà una mascletà en el lloc de costum a càrrec de la Pirotècnia Turís per a, ja a la vesprada, donar pas als actes religiosos. A partir de les 19.30, nova cercavila de la SAM La Vall de Càrcer i a les 20.00, missa solemne en honor al patró de Cotes en la Plaça de l'Església amb posterior tret de castell de focs artificials per a indicar la fi de festes.
Des de l'alcaldia, Rosa Emilia Lorente, celebra la possibilitat de poder celebrar, de nou, les festes al cap d'un any complicat: “Ho necessitàvem tots i totes. Les nostres festes són una part important de la nostra cultura i, després de tot el que hem passat aquests mesos, és una gran notícia que a poc a poc anem recobrant la normalitat. Amb mesures de seguretat, per descomptat, però gaudint de les nostres festes. És moment d'unir-se i viure-les en família. Segur que l'any que ve ja tot va igual que abans del virus”.
Ajuntament de Cotes


._000829
._000831