| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 18/12/2015

POBLACIONS » Cullera » Medi ambient i naturalesa

Costes draga la desembocadura de l'Estany de Cullera per a millorar la qualitat de les aigües

L'actuació reivindicada pel Consistori permetrà oxigenar els recursos hídrics del llac



._000296



._000344
 
La Demarcació de Costes a València ha iniciat els treballs per al dragatge de la desembocadura del llac de l'Estany de Cullera, un dels enclavaments ambientals més emblemàtics del municipi, catalogat per la comunitat autònoma com a zona humida. D'esta forma, es dóna compliment a una de les principals reivindicacions de la població, que havia exigit esta actuació necessària per a millorar la qualitat de les aigües.
El dragatge de la desembocadura del llac no es produïa des de fa aproximadament uns sis anys, segons ha explicat el regidor de Medi ambient, Hugo Font. Açò ha provocat que en estos moments la desembocadura al mar s'haja reduït de forma considerable. De fet, l'eixida al mediterrani té amb prou faenes 40 centímetres de profunditat en estos  moments.
«En el Consell de Participació Ciutadana de l'Estany l'obertura de la desembocadura al mar era una de les màximes peticions que es feien i des del nou govern ens vam posar de seguida en marxa per a sol•licitar-ho a la Demarcació de Costes», ha indicat l'edil de Medi ambient, qui ha visitat la zona amb els tècnics municipals, de Costes i el regidor de Platges, Salva Tortajada.
Els treballs s'han iniciat hui i es perllongaran al llarg d'este mes. Es duran a terme amb dues retroexcavadores, ja que s'ha considerat que eixe tipus de maquinària és el més adequat per a efectuar les labors, d'acord amb l'explicat per Demarcació de Costes a València.

Modificacions
Després de la pantanada del 82, es va construir l'actual desembocadura de l'Estany, amb espigons i una major grandària que la restinga natural que es generava. No obstant açò, posteriorment, esta infraestructura va patir modificacions que han ocasionat un efecte de taponament. Açò juntament amb els corrents del litoral i altres factors propicien la formació d'una barrera en l'eixida de l'aigua al mar, la qual cosa fa necessari el dragatge constant del mateix per a oxigenar-lo.
«Aconseguirem que es millore la qualitat de l'aigua del llac», afirma Font, malgrat que en termes generals l'estat de conservació d'esta joia ambiental cullerenca «és bo». «El manteniment en condicions òptimes dels enclavaments ambientals és una prioritat per al govern municipal», conclou el regidor valencianista.
Ajuntament de Cullera


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 2Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.