Corbera i Real entre les huit poblacions que rebran ajuda de la Diputació per a nous centres de dia i residències

Miércoles, 11 de enero de 2023 | e6d.es
• La concessió és de 17,5 milions d’euros

._000700
La Junta de Govern de la Diputació de València ha aprovat la concessió de les subvencions per a la construcció de nous centres socials per a majors dependents i persones amb diversitat funcional en diferents municipis de la província de València. Estes ajudes estan incloses en l'acord de col·laboració signat el mes de novembre passat pel president de la Diputació, Toni Gaspar, i per la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, pel qual s'ampliava el Pla Convivint 2021-2025 d'infraestructures de serveis socials.

En concret, la corporació provincial, la qual transferirà directament l'ajuda als consistoris, realitzarà una aportació extraordinària de 17,5 milions d'euros per a finançar els nous centres de dia i diversitat funcional de Gandia, Torrent i l'Eliana i els centres de majors que es preveu construir en Albalat dels Sorells, Corbera, La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat. Quant al centre de majors de Real, es finançarà la continuació de les obres. Les noves actuacions se sumen a les 93 aprovades en municipis de la província en el marc d'este pla autonòmic dotat amb 561 milions d'euros, amb el suport inversor de les diputacions.

Amb el model mixt del Pla Convivint, els ajuntaments s'encarreguen de cedir els terrenys, les diputacions financen la construcció dels centres i la Conselleria els dota tant de mobiliari com de personal per al seu posterior funcionament.

Els nous projectes
Quant al repartiment de les ajudes entre els diferents projectes, Torrent, a L'Horta Sud, disposarà de tres milions d'euros i Gandia, a La Safor, de quatre milions, per a alçar els seus nous centres de dia i diversitat funcional, amb la possibilitat de cofinançament municipal. A més, Castelló de Rugat a La Vall d'Albaida; La Llosa de Ranes a La Costera; Corbera a la Ribera Baixa; Albalat dels Sorells a L'Horta Nord; i l'Eliana al Camp de Túria tenen assignats dos milions d'euros de la corporació provincial per a portar avant els seus projectes.

D'altra banda, Real ha oferit un immoble per al seu centre de majors, la primera fase dels quals ha sigut finançada amb fons de la pròpia Diputació. En este cas, el consistori de La Ribera Alta rebrà 500.000 euros per a continuar l'obra.

El termini d'execució de les obres de construcció dels diferents centres oscil·la entre els 36 i els 42 mesos de duració.
Diputació de València