Continua la campanya de tractament contra les plagues d’insectes a Carcaixent

Viernes, 15 de julio de 2022 | e6d.es
• Les tasques es centraran en zones amb major probabilitat de proliferació d’estos insectes

._000759
Esta setmana continuaran els treballs de fumigació que formen part de la campanya per controlar la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra a Carcaixent. Una campanya gestionada pel Consorci de la Ribera que intervé anualment al municipi i que a més, l’Ajuntament de Carcaixent complementa amb un servei de plagues per a actuacions localitzades per controlar els repunts de mosquit tigre i mosca negra que es produeixen amb l’augment de les temperatures. 
Les fumigacions d’esta setmana es duran a terme tant en el nucli urbà com en la resta del terme municipal, incidint especialment en aquells punts on puguen haver làmines d’aigua acumulades i aquelles zones humides amb major probabilitat de proliferació d’estos insectes, com són els marges dels barrancs i els embornals. 
A més, tal i com han explicat des de Sanitat Pública, la prevenció des de l’àmbit domèstic és fonamental per combatre la proliferació, ja que al voltant del 80% de la criança es produeix a propietats privades i per tant són focus que no poden ser tractats pels serveis públics sense autorització expressa dels propietaris. Per este motiu, des de l’Ajuntament de Carcaixent i seguint les recomanacions del Centre de Salut Pública, es traslladen a la ciutadania una sèrie de mesures preventives que cal adoptar.
Sara Diert, Regidora de Salut Pública, demana la col·laboració ciutadana per poder detectar els focus d’estos insectes i prendre les mesures corresponents, i ha recordat que “A banda de les tasques de fumigació que es realitzen periòdicament al terme municipal, és important que les veïnes i veïns de Carcaixent seguisquen les indicacions de les autoritats per prevenir l’aparició del mosquit tigre i de la mosca negra en l’àmbit domèstic i evitar així la proliferació per zones urbanes”. 
Ajuntament de Carcaixent

 

._000006VD