Concurs d'encisams, benedicció de palmes i la baixada dels sants a Alberic

Sábado, 28 de marzo de 2015 | e6d.es
• Des de la Muntanyeta i després de disparar-se 21 salves d'honor, començarà la tradicional baixada dels sants

Un any mes, Alberic obri les seus portes per a celebrar la Setmana Santa, amb devoció, i seguint les tradicions locals des de fà anys
El Pregó celebrat ani en la Parròquia de Sant Llorenç, a càrrec de D. Jua Miguel Lloret Miñana, amb el Concert de la Schola Gregoriana Laetentur, baix la direcció de Luis Garrido, va obrir els actes principals de la Setmana Santa d’Alberic.
 
Actes a celebrar del 29 de març al 1 d’abril
29 de març – Diumenge de Rams – Baixada de Sants – Concurs d’Encisams
07.00  h., “Despertà”.
8.30 h., En la Parròquia de Sant Llorenç Santa Missa resada.
11.00 h.,Benedicció de Palmes i Rams en l'Ermita de la Mare de Déu de Cullera.
A continuació Processó per Mare de Déu de Cullera, Hortes, Poeta Badenes, Sant Antoni, Av. Glorieta, Cervantes, i per Plaça Espanya, a la Parròquia de l'Esperit Sant on se celebrarà la Solemne Eucaristia.
13.30 h., Tradicional “Concurs D’Encisams”, que es celebrarà en la Muntanyeta, ambentrega dels corresponents trofeus.
 
A partir de les 16.00 hores Renovació "Apunta als Sants" en els llocs de costum.
16.00 h.,En la Plaça de la Constitució Festival de Bandes, desfilant en cercavila fins a la Muntanyeta on la Banda Unió Musical d'Alberic oferirà el tradicional Concert.
18.00 h-.Sorteig dels "SANTS" per a l'any 2.016 en els llocs de costum.
Baixada dels Sants
19.45 h., Des de la Muntanyeta i després de disparar-se 21 Salves d'Honor començarà la tradicional "Baixà dels Sants", i per l'itinerari de costum fins a la Plaça de la Constitució. Totes les Confraries esperaren el final d'este trasllat en la Plaça on es resaren unes Oracions, a continuació cada Confraria traslladarà les seues imatges als domicilis dels seus Confrares Majors.
 
30 de març, Dilluns Sant
18.00 h.,En la Parròquia de l'Esperit Sant, Santa Missa resada
19.00 h.,En la Parròquia de Sant Llorenç, Santa Missa resada.
21.00 h.,Visita i inauguració dels "Arreglos", per part de la Junta Central de Confraries.
La Coral "ScholaCantorum D'Alberic"cantara "Motets" davant dels arreglaments del Calze, Hort, Soledad, Natzarè i Crist.
 
31 de març, Dimarts Sant
18.00 h.,En la Parròquia de l'Esperit Sant, Santa Missa resada.
19.00 h.,En la Parròquia de Sant Llorenç, Santa Missa resada.
Desfilada Processional
21.30 h.,desfilada processional de les Confraries de L'Oració de Jesús en l'Hort, i JesúsNatzarè; La Confraria de l'Oració de Jesús en l'Hort des de la Pza Constitució per Botigues, Còlon, Cisterna, Ramón i Cajal. La Confraria de Jesús Natzarè des de Ciutat Jardí (accessori) per Azorín, Ciutat Jardí, Glorieta fins encreuament amb Ramón i Cajal i ambdós seguiran per Antonio Lloret, Pedro Majoral, Sequera Reial del Xúquer fins encreuament amb Sant Antoni; la Confraria de l'Oració de Jesús en l'Hort seguirà per Sant Antoni, Rafael Comenge fins a Pza Constitució. La Confraria de Jesús Natzarè seguirà per Sant Antoni, Glorieta. Ciutat Jardí, Azorín fins a Ciutat Jardí (accessori).
Al finalitzar la Processó la banda de la Confraria de l'Hort junt amb la banda de tambors i bombos de Carcaixent realitzaren davant del seu "arreglo" el toc d'exhibició i el toc del concurs del campionat d'Espanya.
La Coral "ScholaCantorum D'Alberic" cantarà "Motets" davant dels arreglaments del Ecce-Homo,  Piedad, Sepulcre y Columna
 
01 d’abril – Dimecres Sant
Via Crucis
19.00 h. En la Parròquia de Sant Llorenç, Santa Missa resada.
21.30 h.,Via Crucis" cantat en la Parròquia de Sant Llorenç, amb la Confraries Crist de La Fe i Mare de Déu de la Soledad. Al finalitzar desfilada processional d'ambdós Confraries per l'itinerari següent: Pza. Constitució, Hospital, Olivera, Sèquia, València, Modest Perales, Joaquín Costa, García Lorca fins a l'encreuament amb Cisterna, on la imatge del Crist es acomiadarà de la imatge de Sa Mare. Des d'ací la Confraria del Crist de la Fe prosseguirà per Federico Soriano, Sant Antoni, Poeta Badenes fins a Pintor Ribera. La Confraria de la Soledad seguirà per Colom fins al núm. 6.
 
Hui dissabte pel matí, les imatges de les distintes confraries, han anat pujant-les a l’ermita de Santa Bàrbara, en la Muntanyeta d’Alberic, per a anar fent els arreglaments florals, per deixar-los preparats, per a la Baixada dels Sants.
Falten per informar, els actes dels dies, 2, 3 (divendres Sant i Processó del Sant Enterrament), 4, 5 (Diumenge de Resurrecció).
Eduardo Sala (texto y fotos)