Concert extraordinari de la Banda Sinfónica Lira Castellonera per acomiadar a la mestra Beatriz Fernández Aucejo

Sábado, 11 de febrero de 2023 | e6d.es
• Este diumenge 12 de febrer, a les 18:30 hores, en l’Auditori Municipal Rex de Castelló

._000853 
En aquest concert diem adeu a la nostra Directora que ha estat amb nosaltres des de febrer del 2015.
Han passat uns anys i hem tingut la sort de gaudir del saber fer de la nostra mestra, de la seua simpatia, de la seua humilitat, de la seua..., però ella ha de volar més alt i ens ha de deixar.
Serà un concert molt emotiu, per ser extraordinari i per les obres que s’interpretaran.

Programa:
Pasdoble Las arenas de Manuel Morales, el qual és especial perquè va ser el primer pasdoble que va dirigir Bea i la primera vegada que s’escoltava a aquest Auditori
Simfonia Nº 2 de Barnes Chance, simfonia especial per a la Lira, ja que va ser l’obra elegida pel Mestre Nicanor Sanz i amb la qual vam guanyar el 1r premi en la Secció Especial B del Certamen de Bandes de València a l’any 1985.
Homenatge a Joaquín Sorolla d’Adam Ferrero, obra especial perquè el seu magnífic compositor valencià ens ha deixat fa uns mesos i a més aquest any se celebra el centenari de la mort del també magnífic pintor Joaquin Sorolla.
Pasdoble Roberto Forés de Ferrer Ferran, en aquest cas especial perquè la Banda Simfònica va fer una interpretació molt bona al Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València” l’any 2019.
Podeu recollir les entrades al local de la musical el dimecres 8 i el dijous 9 de febrer en horari de 17:00 a 19:30 h o el mateix dia a la taquilla de l’Auditori. Donatiu 3 euros. Concert inclòs en l’abonament.
Us esperem per fer-li un bon comiat a la nostra Directora i pensem que gaudireu molt. 

Des del diari El Seis Doble hem realitzat una extensa entrevista amb la jove directora per a poder coneixer de primera mà quins moments han marcat el seu pas per la Lira Castellonera, quins han siguts els motius de la seua separació i quin va ser el futur de Beatriz.


 

BEATRIZ FERNÁNDEZ AUCEJO 
Beatriz Fernández és natural de Paiporta, on viu actualment. Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat “Ausiàs March” de València, Llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, Titulada Professional en Piano pel Conservatori Professional de Música de Torrent, Llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la Royal School of Music of London (LRSM) i Llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música “Manuel Massotti Littel” de Murcia.
Ha dirigit diverses orquestres nacionals i internacionals, de les quals cal destacar la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de València, Mendelssohn Symphonia Orchestra and EuropaChorAkademie, Orquestra del Festival Internacional de Música de Cancún, Orquestra Simfònica Juventudes Musicales de Calahorra, Orchestra del Conservatorio Cherubini di Firenze, Orquestra de la FSMCV, Jove orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove orquestra simfònica de Galicia, orquestra del Conservatori Superior “Massotti Littel” de Murcia entre d’altres.
Ha ocupat la plaça de Directora Assistent amb els professors Cristóbal Soler i Manuel Galduf en la Jove Orquestra de la FSMCV, Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana respectivament, i ha sigut Directora titular de l’ Orquestra de la Unió Musical de Llíria i de l’Orquestra de l’Ateneu Musical del Port de València on té el càrrec en aquesta última de Directora d’Honor.
Durant la seua trajectòria professional ha sigut convidada a dirigir agrupacions bandístiques de molt de renom com la de Republic Korean Navy Band, Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Barcelona, Municipal de Santiago de Compostela i Banda Municipal de Palma de Mallorca entre d’altres.
Ha sigut Directora titular de la Sociedad Musical La Lira de Vilafamés (Castelló), Associació Cultural Allegro de València, Societat Musical “L’Artesana” de Catarroja i Unió Musical de Carlet, amb les quals va obtenir guardons de quatre “Mencions d’Honor” en los distints certàmens en el quals va participar.
Cal destacar també la seua titularitat en l’any 2015 de la Banda Simfònica de Dones, justament en l’any de la seua creació, en la Jove Banda simfònica de la FSMCV i té l’honor de ser la primera dona que ha ocupat aquest càrrec així com que ha sigut Subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona durant els anys des de 2017 a 2019.
Pel que fa al camp de la Direcció d’Orquestra ha realitzat estudis de perfeccionament amb mestres com Cristóbal Soler, José Miguel Rodilla, Ferrer Ferran, Ernesto Izquierdo, Manuel Galduf, Jose Mª Cervera Collado, Bruno Aprea, Peter Gülke, YaronTraub, Joshard Daus, George Pehlivanian, Rodolfo Saglimbeni y Michael Tabachnick en la Academia Chigiana (Siena) entre d’altres.
Destaca també la seua designació com a membre de tribunal en distintes edicions dels Certàmens Provincials de Bandes de Música de València, Alacant i Castelló, Certamen de la Comunitat Valenciana, Certamen Nacional de Catarroja, Certamen Nacional de Colombia-Paipa, Certamen d’Orquestres de Bankia de la Comunitat Valenciana, Festival Internacional de Jeju (Corea del Sur), i ha sigut posseïdora de diversos reconeixements a la seua professionalitat com el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, “Galardón Una de Primera” per la Federació de Falles de la Ciudat de València o el Premi a la Igualtat pel Periódico Aquí de la Comarca de L’Horta Sud.
Fins a febrer de 2023 és Directora Titular de la Societat Musical “Lira Castellonera” així com Titular de la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.
E6D