Compromís per Alzira reclama el manteniment del 9 d’Octubre com a dia festiu

Jueves, 4 de octubre de 2012 | e6d.es
• Gómez: “El dia que celebrem el naixement del poble valencià ha de mantindre’s com a data simbòlica de reivindicació de la identitat dels valencians”
El 9 d’Octubre els valencians i les valencianes celebrem la nostra Diada Nacional; es commemora l’entrada a la Ciutat de València del Rei Jaume I, a l’any 1238, data que es pren com a punt de partida històric del Regne de València i, per tant, del poble valencià.
Malgrat el simbolisme d’aquesta data i la importància de la seua reivindicació per a la identitat dels valencians i les valencianes, des del Consell es va decidir eliminar-la com a dia festiu, amb l’excusa de passar-la al dilluns més proper per motius econòmics i turístics.
Aquest argument, però, no se sosté: només dues festivitats a l’any són de competència autonòmica, de manera que la incidència seria mínima. Per si fóra poc, el Consell ha fet marxa enrere ja en l’eliminació de la festivitat de Sant Josep, davant del rebuig de diferents col·lectius festers d’arreu del País Valencià.
Encara que per al 2013 es mantindrà el 9 d’Octubre com a festiu, és molt significatiu que el passat dimecres 26 de setembre, al debat de política general de les Corts Valencianes, al debatre una proposta de resolució per mantindre la festivitat del nou d’octubre sense importar el dia que caiga, el PP encapçalat per Fabra votà en contra, mantenint la seua postura, fent mostra una vegada més del seu antivalencianisme llevant la festivitat que ens uneix als valencians com a poble.  Llegir notícia completa en elseisdoble.com