Comença la Setmana de la Dona de Carcaixent amb un complet programa d’activitats

Miércoles, 1 de marzo de 2017 | e6d.es
• L’oferta d’activitats s’ha ampliat respecte a la passada edició per arribar a un públic més ampli

La Setmana de la Dona de Carcaixent ha arrencat ja la seua edició de 2017 amb un programa d’activitats més ampli que l’any passat en el que hi han previstes diferents opcions formatives i d’oci que s’estendran fins el dimecres 5 d’abril. L’objectiu, segons han manifestat des de l’àrea de Benestar Social encarregada de coordinar la programació, és conscienciar i sensibilitzar cap a la igualtat de gènere a tota la ciutadania, per la qual s’han diversificat les activitats per tal d’arribar a un major nombre de població.
Esta mateixa setmana, el dijous 2  de març hi haurà un taller-xerrada sobre “Salut i broses medicinals” al local de les Ames de Casa Tyrius impartida per MªCarmen Martí, llicenciada en Farmàcia i especialista en nutrició. Per al divendres 3 de març a les 20:00 hores és projectarà a l’Auditori de les Dominiques el curtmetratge de Fernando Canet Globos de Agua on s’aborden qüestions relatives  a la conciliació de la vida laboral i familiar. Finalitzada la projecció, s’obrirà un debat col•loqui conduït per la cineasta Paqui Méndez i que comptarà amb la participació d’altres professionals i especialistes de Carcaixent en matèries d’igualtat.
Per altra banda, des de hui ja es pot visitar al Palau de la Marquesa l’exposició de treballs per al concurs del cartell de la setmana de la dona, el guanyador del qual ha sigut el jove Víctor Conejero Martínez amb solament 14 anys. El fort d’activitats s’espera la pròxima setmana amb un doble taller, dilluns 6 i dimecres 8, per a la cerca activa d’ocupació dirigit a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral. El dimecres 8, a les 18.00 hores a l’Auditori de les Dominiques es realitzarà l’acte central amb la lectura d’un manifest sobre la commemoració del dia internacional de la Dona i el lliurament de premis del concurs literari “Microrrelats per a la igualtat”.
Per al divendres 10 s’ha organitzat un sopar al Restaurant “Los Arcos” que comptarà amb l’espectacle de monòlegs “I si la princesa no vol perdius?” de l’humorista Carlos Ortíz. El sopar té un preu de 12 euros i tot aquell o aquella que ho desitge pot inscriure’s al telèfon 962457609. Per al dissabte 11, està programat l’espectacle Cinc actrius lligen Rodoreda, una peça teatral que combina la lectura dramatitzada de cinc obres/contes de l’escriptora catalana Mercè Rodoreda amb la recreació d’elements i opinions personals i criteris creatius de l’autora.
Les activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona finalitzaran el dimecres 5 d’abril amb el vídeo-fòrum “Dibuixant el gènere” dirigit a alumnes de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i FP Bàsica de Gerard Coll-Planas. A través dels continguts d’este text, l’autor pretén explicar com el gènere és una construcció cultural la qual cosa suposa l’exclusió d’aquelles persones que no s’ajusten a eixos cànons.
Ajuntament de Carcaixent