CC. OO. denuncia la deficient gestió de la direcció de l’hospital per a donar una ràpida resposta a la saturació del centre

Viernes, 14 de octubre de 2022 | e6d.es
• “El personal del servei d’Urgències de l’Hospital de la Ribera porta molt de temps suportant unes condicions laborals que han acabat per afectar a la seua salut física i psicològica”

._000006

._000690
El personal del servei d´urgències porta molt de temps suportant unes condicions laborals que han acabat per afectar a la seua salut física i psicològica.
El problema principal que afecta al servei d’urgències i a la resta de l´hospital, es que  continua sent un hospital menut per a la població que te que atendre en el departament de salut de la Ribera, situació que es va agreujar i es va fer més patent durant la pandèmia, però una volta superada la mateixa la problemàtica de fons continua, i de manera repetitiva cada volta que hi ha un “pico” alt d’ingressos, es fa evident la problemàtica de tindre un servei d’urgències menut i un dèficit de llits hospitalaris, que junt a una deficient gestió de la direcció per a una rapida resposta a estes situacions impedeix donar eixida als pacients que una volta estabilitzats en urgències tenen que ingressar en les plantes, pel que el mateix personal del servei d’urgències que  te que atendre les urgències que es generen, te al mateix temps que atendre  els pacients que deurien d´estar en planta, el que genera una sobrecarrega de treball, a la que es suma com a professionals  la dificultat de poder atendre als pacients amb la dignitat i qualitat assistencial a que tenen dret, en corresors i boxes massificats.
Des de CCOO portem temps demanant que davant una situació estructural heretada de la empresa que gestionava aquest departament, la direcció a més d´ invertir en millores te que disposar d´ un protocol per a evitar aquestes situacions, en el que  deuria tindre previstes mesures com obrir la zona de respiratori d’urgències, valorar la activitat quirúrgica, reforçar el personal necessari en urgències, agilitat en la gestió de les altes.
Però per desgracia la situació viscuda aquestos dies  es repeteix, sense que els treballadors puguen veure una solució en un futur immediat, el que esta afectant a la salut física i psicològica del  personal, alguns d´ells en tractament mèdic per a poder suportar aquestes situacions estressants per la sobrecarrega de treball. Es pel que des de CCOO hem demanat a la gerència  que realitze una avaluació  dels llocs de treball de totes les categories en el servei d’urgències, i que de manera urgent  prenga les mesures pertinents per donar una solució immediata a estes situacions, ja que esta en perill la salut laboral dels treballadors i treballadores,
Des de CCOO ens preocupa la gestió que la direcció esta fent en serveis com Urgències, UVI. Quiròfans, Rea  i altres serveis, per que la sensació de malestar del personal es evident, i es reflexa en que la majoria d´ells s´han desactivat d´este departament per que no volen continuar treballar en el mateix. CCOO reclama una actuació immediata per part de la Conselleria i vol agrair públicament l´ esforç de tots i totes les treballadores del departament de salut de la Ribera. 
CC. OO.

._000864

._000466