Catadau i AlcÓntera de X˙quer rebran mÚs de 2 milions d'euros del Pla Edificant

Martes, 25 de enero de 2022 | e6d.es
• En el CEIP Miguel de Cervantes de Catadau s'invertiran 2 milions d'euros a construir un gimnÓs i un menjador; renovar les finestres, la caldera i els banys, les escales i els patis de l'escola

La Conselleria d'Educació ha adjudicat 46,3 milions d'euros per a construir o millorar 13 centres educatius de 12 municipis. De la inversió destinada, 21,3 milions són per a 4 actuacions en centres educatius de les comarques d'Alacant; 9,8 milions d'euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló, i 15,2 milions d'euros per a 4 noves actuacions a les comarques de València.
Amb aquests nous 46,3 milions més d'inversió, la Conselleria d'Educació ja té adjudicats 1.036,9 milions d'euros per a la millora d'infraestructures educatives a través de *Edificant: 381,4 milions per a les comarques d'Alacant, 175,5 per a les de Castelló i 480 milions per a les de València.
En aquesta nova tramitació per mitjà de *Edificant, només queda que cada actuació siga aprovada en els plens municipals de cadascun dels 12 ajuntaments sol·licitants. D'aquesta manera les poblacions podran iniciar les tramitacions de les obres amb els fons econòmics destinats per la Conselleria.
Les noves actuacions inclouen la construcció de dos instituts nous, un a la Pobla de Vallbona i l'altre a Calp, així com la construcció de nou de les escoles de Benlloc i Macastre.

15,2 milions d'euros per a 4 actuacions noves a les comarques de València
Les comarques de València sumen 4 adjudicacions noves de fons econòmics per part de la Conselleria en 4 ajuntaments, que suposen una inversió de 15,2 milions d'euros. Dos d'aquestes poblacions, Alcàntera de Xúquer i Macastre, s'incorporen al pla Edificant.
El gruix de la inversió es concentra al Camp de Túria, concretament 10,6 milions d'euros que serviran per a construir el segon institut de la Pobla de Vallbona. El nou IES Núm. 2 comptarà amb 16 unitats d'ESO, 6 de Batxillerat i 4 de cicles d'FP, a més de cafeteria, i es construirà en una parcel·la municipal de 13.763 m² enclavada en una zona en desenvolupament urbanístic al nord-est del municipi, entre la ronda nord, el camí de la Casablanca i el nucli urbà.
A la comarca de la Foia de Bunyol s'invertiran 2,5 milions d'euros per a demolir l'aulari del CRA Alborache-Macastre en aquest últim municipi i construir-lo de nou en la mateixa parcel·la.
Les dues actuacions restants sumen més de 2 milions d'euros i es faran a la Ribera Alta. Concretament, es destinaran a ampliar el CEIP Miguel de Cervantes de Catadau, on s'invertiran 2 milions d'euros a construir un gimnàs i un menjador; renovar les finestres, la caldera i els banys, les escales, i els patis de l'escola. A Alcàntera de Xúquer s'invertiran prop de 85.000 euros per a reparar les cobertes del trinquet i el gimnàs, adequar el frontó i renovar el sòl del pati d'Infantil del CEIP Cervantes. 
Generalitat Valenciana