Carlet regularà per primera vegada les subvencions als esportistes d’elit

Domingo, 11 de junio de 2017 | e6d.es
• L’Ajuntament de Carlet va constituir el passat dimecres el Consell Local d’Esports del municipi

._000256

._000407
L’Ajuntament de Carlet culmina així la posada en marxa del Consell Local d’Esports al qual s’havien convocat els 24 clubs i associacions esportives de la ciutat. Este procés de constitució es va encetar en esta legislatura aprovant un nou reglament i amb una primera presa de contacte amb els clubs i associacions esportives el passat mes de novembre. En esta primera reunió els clubs dugueren a terme un procés de votacions per a elegir quatre persones que conformen un grup de treball permanent, que precisament han estat les encarregades de treballar conjuntament per a presentar la proposta d’unes bases que regulen les subvencions als esportistes d'elit. Unes bases que foren ben acollides pels representants del nou Consell Local d’Esports i que proposen uns criteris per a ajudar i esponsoritzar els esportistes que destaquen en competicions de primer nivell.
En principi, la proposta municipal assumix que s’assignaran 6.000 euros a estes ajudes a esportistes. L’esborrany de les bases s’enviarà a tots els clubs i associacions per tal que facen les aportacions pertinents. Tal com es diu en les bases, la seua finalitat és fomentar l’esport a Carlet i premiar els èxits individuals a fi que servisquen de referent per al municipi. Segons explica el regidor d’Esports, Ramon Boronat, «es tracta definir uns criteris objectius pels quals s’atorga una subvenció a esportistes nascuts i empadronats a Carlet que triomfen de manera individual al món de l’esport i que duen el nom de Carlet per tot el món. Es tracta de fer un procés més transparent i que l’atorgament de les ajudes no depenga de la decisió del regidor de torn, sinó que tots i totes les esportistes hi puguen participar». Durant els últims anys, l’Ajuntament atorgava estes ajudes als esportistes sense cap regulació fins a l’any passat que no s’atorgaren per no estar encara regulat el procediment.
D’altra banda, cal destacar que el Consell Local d’Esports es reunirà cada quatre mesos com a mínim i serà un òrgan consultiu i participatiu obert als clubs i entitats esportives. El consell està presidit pel regidor Rubén Pascual mentre que el regidor d’Esports serà el vicepresident. El president del nou consell, Rubén Pascual, ha manifestat el seu interés en que el Consell aporte «transparència i sobretot la participació de les persones implicades en l’esport carletí, per tal que tot allò que es plantege des d’algun club o associació siga conegut per la resta».
Ajuntament de Carlet