Carlet recuperarà el seu trinquet municipal amb l’ajuda de la Diputació

Viernes, 22 de junio de 2018 | e6d.es
• Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació: “El trinquet ja és del poble i ara necessiten ficar-se mans a l'obra i començar la rehabilitació amb els 400.000 euros d’inversió del Pla de Trinquets que rebrà el municipi”

._000255

._000256
El trinquet de Carlet recuperarà el seu esplendor i es posarà a disposició de les veïnes i veïns de Carlet gràcies al nou projecte de recuperació i rehabilitació que desenvoluparà l’Ajuntament del municipi amb la inversió del Pla de Trinquets de la Diputació. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcaldessa de la localitat, Maria Josep Ortega, ha presentat al trinquet de Carlet els detalls de les inversions que es realitzaran a la comarca a través del nou pla.
Segons ha explicat Maria Josep Amigó, aquest nou programa d’inversions es finançarà amb fons procedents del superàvit de la institució provincial del passat exercici i complementarà la línia d’inversió en trinquets de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport. La vicepresidenta ha explicat que "amb el últim Pla de Trinquets que es va aprovar en el darrer ple del dia 19, podem fer realitat el somni que tenia tot el poble de Carlet de recuperar el seu Trinquet".
Amigó ha remarcat la seua satisfacció perquè "sabíem que eren moltíssims els pobles que tenien en el seu programa poder rehabilitar els seus trinquets, els carrers de la pilota, els frontons, tots aquells espais on es practica el nostre esport per antonomàsia, què és la pilota valenciana, i que ara serà possible gràcies a aquesta col·laboració amb la Conselleria d'Esports”.
"Avui eixa realitat ja està més propera per a Carlet, el trinquet ja és del poble i ara necessiten ficar-se mans a l'obra i començar la rehabilitació amb els 400.000 euros del Pla de Trinquets que rebrà el municipi" ha conclòs la vicepresidenta.
Maria Josep Ortega, alcaldessa de Carlet, ha explicat que “este trinquet és un somni històric d’aquest poble, ja que d’ací han eixit grans pilotaris i és un espai històric de la pilota valenciana. Per això, amb fons del SOM hem adquirit l’edifici, que ara ja és patrimoni dels carletins i les carletines, i amb la nova inversió del Pla de Trinquets podrem recuperar i condicionar les instal·lacions”.
En el cas de Carlet, com ha detallat l’alcaldessa, el projecte per al trinquet inclourà obres de remodelació i rehabilitació de les dos cases laterals on s’ubiquen les entrades de l’edifici, i el condicionament de l’espai de joc. A més, les obres d’aquest espai, que ha passat més de quinze anys tancat, també serviran per rehabilitar la cantina del trinquet, un espai amb molta història per al poble.

Pla de Trinquets 2018-2019: més de mig milió per a la Ribera Alta
El Pla de Trinquets 2018-2019 de la Diputació de València invertirà quasi 540.000 euros a la comarca de la Ribera Alta per reformar i millorar cinc trinquets de la comarca. Amb aquestes ajudes es restauraran el trinquet municipal de Carlet amb una ajuda de 400.000 euros, el frontó i el carrer de la pilota d’Algemesí amb 79.990 euros, es condicionarà el frontó de La Pobla Llarga amb 20.000 euros, es repararà el paviment del trinquet de Càrcer amb 20.000 euros, i es milloraran les instal·lacions del trinquet de Montserrat amb 19.642 euros.
El Pla de Trinquets compta amb un pressupost total de 2 milions d’euros que es destinaran a rehabilitar 31 trinquets de les comarques de València. Amb aquestes ajudes, la corporació provincial complementa el pla autonòmic de trinquets de la Conselleria d’Esports i reparteix els fons seguint els mateixos criteris objectius i transparents establerts a la convocatòria autonòmica.
Les ajudes d’aquest pla cobreixen entre el 80 i el 100 % del cost total de les obres. Aquells projectes de com a màxim 20.000 euros seran sufragats per la Diputació al complet. En el cas dels de major quantia, la corporació subvencionarà el 80 % de la inversió. 
DIVAL
 
._000006VD