Carlet posa en marxa la campanya 'Solars Nets'

Jueves, 12 de mayo de 2022 | e6d.es
• S’inicien 30 expedients de neteja de solars per a evitar focus d’insalubritat i brutícia

._000853 
Des de la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Carlet s’ha iniciat una campanya des del passat mes d’abril per a mantindre nets els solars existents en la ciutat. Amb este objectiu , s’han obert  una trentena d’expedients a propietaris de solars a les zones urbanes perquè els mantinguen nets i en condicions de salubritat.  Una campanya que continua a hores d’ara amb la inspecció de tots els solars per tal que afrontem l’estiu amb una situació idònia de ciutat saludable.
La normativa municipal obliga als propietaris de finques i de solars a que els netejen, els mantinguen en condicions adequades de seguretat, salubritat i lliures de residus per evitar la constitució de punts d’abocament incontrolats.  Amb este primer avis,  l’Ajuntament de Carlet fa un requeriment als propietaris advertint-los del termini per a la realització de la neteja i del cost estimat de la neteja. Si passat el temps fixat no es té resposta, es torna a fer una inspecció i es seguix amb els tràmits administratius per procedir a la neteja del solar per part de l’Ajuntament i se li assignarà el cost de neteja al propietari.
Tal i com explica  el regidor de Sanitat i Salut Pública, Pere Vicent Chovares Tomàs, “l’oratge dels ultims mesos amb pluges continuades fa necessari tindre una especial atenció a estes zones i deixar-les netes de brosses.  Eixa vegetació comporta no sols l’augment d’insectes sino també de rates, a més del perill d’incendi de cara a l’estiu. A part de tindre que destinar recursos publics a lluitar contra plagues de mosquits, paneroles i roedors”.
D’altra banda, l’Ajuntament insta a la ciutadania a tindre una actuació responsable per a mantindre una ciutat neta. Cal recordar a les veïnes i veíns, que un solar a la ciutat no és cap abocador  ni un lloc on es puga deixar fem o excrements d’animals. La responsabilitat és de totes i de tots per fer una ciutat més saludable. I amb responsabilitat podriem dedicar eixos esforços a altres tasques mes útils per al poble”
Més enllà de l’actuació d’ofici per part de l’Ajuntament, la ciutadania  també pot donar a conèixer l’estat dels solars presentant una instància o una queixa. A partir d’esta, es realitzarà la corresponent inspecció per part dels serveis tècnics amb l’objectiu d’obrir un acta, elaborar els informes corresponents i establir les actuacions a seguir per a la neteja del solar.
Ajuntament de Carlet

 

._000814

._000836