CÓrcer registrarÓ l'ADN dels gossos per a identificar els excrements sense arreplegar

Lunes, 16 de abril de 2018 | e6d.es
• L'anÓlisi genŔtic permetrÓ controlar la neteja dels carrers de la poblaciˇ de la Vall del X˙quer i evitar l'abandˇ de mascotes
.
._000049


._000407
Deixar excrements de gos en les voreres i parcs de Càrcer ja no quedarà impune. L'ajuntament, que durant anys ha rebut multitud de queixes ciutadanes per les deposicions incontrolades, implantarà un projecte que modificarà l'ordenança municipal perquè, a més d'obligar a censar els gossos i col•locar-los un xip d'identificació, els seus propietaris també els sotmeten a un anàlisi de sang per a crear un banc de dades. D'esta manera, cada vegada que es localitzen excrements en el carrer es procedirà a arreplegar una mostra per a analitzar-los, a fi de localitzar els amos i imposar-los una sanció que pot arribar fins als 200 euros. “Este sistema funciona en l'actualitat en algunes ciutats com Xàtiva, Almussafes o Cullera i està sent un èxit. Es tracta d'una mesura que busca combatre les actituds incíviques de la gent que deixa les caques en la via pública. La revisió genètica ens permetrà saber de quin gos és i qui és el titular de la mascota. La nostra intenció és tractar d'educar a la gent perquè no es repetisquen estes conductes”, explica Josep Botella, alcalde de Càrcer.
Les proves d'ADN tenen un cost aproximat de 35 euros i el servici estarà gestionat per una empresa autoritzada, que compta amb gran experiència en este àmbit. De fet, el primer edil ja ha mantingut diverses reunions amb la mateixa firma que gestiona este pla en la capital de la Costera amb l'objectiu d'agilitzar els processos. Actualment, a Càrcer un 10 % del total de la població compta amb animals de companyia, és a dir, hi ha al voltant de 200 mascotes. El consistori pagarà la mitat del cost de les extraccions i els patrons del material genètic i llançarà una campanya informativa perquè els veïns i veïnes sàpien quan podran dur a terme els anàlisis. “Confiem en que es puga reduir considerablement la problemàtica. Finançarem part del projecte durant un termini determinat i durem a terme una campanya de conscienciació”, sentència Botella.
Ajuntament de Càrcer