Carcaixent posa el valor patrimonial de la Seda amb una exposició

Viernes, 21 de febrero de 2020 | e6d.es
• Hi han programades diverses iniciatives al voltant de la seda i la seua presčncia en la indumentŕria tradicional valenciana

._000731

._000740
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat l’exposició, «Els museus de la Seda», una iniciativa del Museu de la Seda de València i el Col•legi Major d’Art de la Seda que  realitza un recorregut per la varietat de museus de la seda que hi ha al món i les seues tipologies. L’exposició s’inaugurarà demà divendres a les 18:30 hores i comptarà amb la presència de Vicent Genovés, president del Col•legi Major de la Seda  - que ja va visitar Carcaixent la setmana passada - i dels càrrecs i representants de les Falles de Carcaixent.
A banda dels panells, es podrà visitar a la Sala Sant Llorenç una mostra d’indumentària valenciana i s’han programat diverses activitats per tal de posar en relleu la importància artesanal, patrimonial i cultural del treball d’este teixit. Els dies 26 de febrer i 4 de març hi haurà una demostració amb telar sobre com es treia el fil de la seda a càrrec de Mercé Palací. En acabar hi haurà una visita guiada a l’exposició. El dimecres 11 de març es presentarà a la Sala Sant Llorenç el llibre Indumentària Tradicional Valenciana de Xavi Rausell. En la mateixa sala també es podrà visitar una mostra basadaen el llibre Història de les Falles de Carcaixent de David Vidal.
L’exposició compta amb 21 panells dissenyats per Marisa Gallén (Premi Nacional de Disseny 2019) en el que es fa un recorregut per alguns dels museus de la seda més significatius del món que evidencien la importància del patrimoni de la seda des d’Orient fins a Occident. Els Museus de la Seda ofereix un interessant panorama dels museus especialitzats en la seda, en què destaquen les tipologies (espais arquitectònics, maquinària i eines per a la fabricació de la seda, recuperació de patrimoni mitjançant teles i vestimentes, esforç per transmetre les tradicions o el valor dels ecosistemes històrics, artístics, polítics i econòmics. L’exposició es podrà visitar fins el 21 de març en la Sala Sant Llorenç de dilluns a dissabte de 19 a 21 hores. Els dies 26 de febrer, 4 i 11 de març hi haurà visita guiada.
Ajuntament de Carcaixent

 

._000570

._000729