Carcaixent m'agrada organitza una visita a l’exposició “Els horts de tarongers. Visions culturals d’un paisatge”

Viernes, 25 de enero de 2013 | e6d.es
• Tindrŕ lloc este diumenge, 27 de gener
elenastyl20121128
A Carcaixent M’agrada estem convençuts de que el patrimoni paisatgístic que envolta Carcaixent i predomina a gran part del territori valencià, els horts de tarongers, té un gran valor i que s’ha de donar a conéixer.
És per això, que lligant amb altres activitats que hem fet els últims anys, organitzem per al proper diumenge 27 de gener una eixida a l’exposició “Els Horts de Tarongers. Visions culturals d’un paisatge” que ha organitzat la Universitat de València al Jardí Botànic del cap i casal. Si en altres ocasions havíem pogut conéixer llocs i edificis emblemàtics del paisatge carcaixentí, com la bassa del Saragossà, el camí del barranquet o l’Hort de Ribera, ara podrem conéixer els processos pels quals es conformaren aquests paisatges i la lectura que des de la cultura se n’ha fet.
L’exposició ens acosta a la visió idealitzada de l’hort de tarongers i el seu paisatge citrícola, que va caracteritzar l’època daurada del cultiu al nostre territori (1880-1930), mitjançant diferents manifestacions artístiques com la fotografia, la literatura i el cinema.
Val a dir que gran part del material i les fotografies que s’exposen, així com al horts als que es fa referència, són del terme de Carcaixent, per ser un dels primers llocs on el conreu de taronja va arrelar en la seua vessant comercial i on es van desenvolupar els primers horts.
Per a la visita tindrem la sort de comptar com a guia amb Adrià Bessó, el seu comissari. Adrià Bessó és doctor en història de l’Art. Professor Associat del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Valencia. Les seues línies d’investigació s’han centrat en el patrimoni arquitectònic industrial i en l’estudi de les manifestacions culturals de la industrialització sobre els paisatges agraris valencians. Ha publicat articles sobre l’arquitectura del vi a la comarca d’Utiel-Requena. També és autor d’algunes publicacions com Els horts de tarongers de Picanya, Arquitectura i Paisatge, Ajuntament de Picanya,
A més i per a completar el matí, tindrem una visita guiada al Jardí Botànic, un dels més importants d’Europa, on podrem disfrutar de les seues espècies úniques.
Carcaixent m'agrada