'Carcaixent M’agrada' organitza, este diumenge, una visita als secrets de la impremta i de Xàtiva

Viernes, 7 de junio de 2013 | e6d.es
• “La tipografia del segle XIX, la impremta de Blai Bellver” guiada per Toni Martínez Revert

L’associació cultural Carcaixent m’agrada segueix amb les seues activitats per tal de donar a conèixer el patrimoni valencià. Per això ha organitzat per al diumenge 9 de juny una eixida a Xàtiva, per a visitar l’exposició “La tipografia del segle XIX, la impremta de Blai Bellver”. En esta ocasió els que acudisquen a la visita seran acompanyats pel polifacètic Antoni Martínez Revert, especialista en tipografia i comissari de l’exposició.
Exposicions com aquesta es poden veure poques vegades, tot i la llarga història que la impremta i l’edició tenen al País Valencià i la gran activitat que existeix actualment en els camps de la tipografia i la il•lustració. A l’exposició poden veure’s les màquines d’impressió, amb tot l’encant de la primera indústria: enormes estructures de ferro i fusta adornades amb imatges al•legòriques de la prosperitat, la indústria i el progrés. També permet conéixer quina era la manera de treballar al taller, a través de fotografies o de les calaixeres per a emmagatzemar els tipus de plom amb els quals s’imprimien uns llibres delicats i harmònics, dels quals també hi ha mostres.
Però abans de la visita, des de l’associació s’ha planificat una passejada per la costa del castell, la zona que hi ha entre la ciutat i la fortalesa que corona la muntanya, i que a banda del seu valor natural i paisatgístic, concentra molt del patrimoni arquitectònic que fan de Xàtiva una ciutat monumental. En concret es visitaran les ermites de Sant Feliu i de Sant Josep, les ruïnes dels palaus àrabs, Montsant i la nevera.
La visita serà aquest diumenge 9 de juny. Tots els qui vulguen assistir poden acudir a les 9.15, al pàrquing de l’estació de RENFE de Carcaixent, des d’on s’anirà a la capital de la Costera amb cotxes particulars. Es preveu que la visita finalitze a l’hora de dinar.
Carcaixent m’agrada