Carcaixent decideix esta setmana el futur de les seues muntanyes

Martes, 12 de diciembre de 2017 | e6d.es
• El procÚs participatiu, impulsat pel Grup Promotor Postincendi, estarÓ actiu del 13 al 17 de desembre

._000368
._000472
El grup promotor Postincendi, en col•laboració amb l’Ajuntament de Carcaixent, enceta esta setmana el primer procés de participació ciutadana per decidir sobre la propietat i la gestió de les muntanyes de Carcaixent. La votació serà de forma telemàtica del 13 al 17 de desembre i en ella podran participar totes les persones empadronades en Carcaixent majors de 16 anys. Per a informar i facilitar el procés, van a habilitar-se tres punts físics de votació assistits per voluntaris i voluntàries en el Palau de la Marquesa, CIM i Piscina Coberta.  L'horari  serà del 13 al 15 de desembre, de 17:00 fins a 20:00 hores i el 16 i 17 de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores
En l’enllaç habilitat en la web i l’APP municipal es podrà prioritzar quina és la línia de treball a seguir per part de l’Ajuntament de Carcaixent per a gestionar la propietat de les muntanyes. Així,a la pregunta, «Quina propietat vols per a la muntanya de Carcaixent i qui vols que la gestione?», es podrà escollir entre huit opcions que combinen propietat i gestió privada o pública. A la pàgina web de l’Ajuntament es pot trobar tota la informació referent al que suposaria cada modalitat.
Després l'incendi forestal que va afectar al 85% de les muntanyes de Carcaixent el juny de 2016, la ciutadania amb la col•laboració de l'Ajuntament de Carcaixent, van crear el Grup Promotor amb l'objectiu de promoure i assegurar un procés participatiu obert, assembleari i transparent. Per poder votar amb consciència ,el Grup Promotor ha realitzat diverses iniciatives informatives, com una jornada formativa amb experts o una exposició itinerant, per tal de poder acostar a la població la informació d'una forma objectiva i poder resoldre tots els dubtes. La pregunta ha estat consensuada per totes les parts implicades en la muntanya de Carcaixent, aconseguint així un procés inclusiu de tots i totes.
Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha remarcat que des del consistori es té el compromís d’escoltar el que vol la població i actuar, en la mesura de les possibilitats, en consonància amb el que la gent decidisca. Per altra banda, també va destacar que la participació és fonamental, “este procés és molt important, no sols per la repercussió que puga tindre a nivell de gestió forestal, sinó perquè enceta una manera de treballar oberta a la ciutadania que, sense dubte, ens marca un camí per a iniciatives posteriors.” Així, Paco Salom ha agraït la tasca desinteressada que s’està realitzant per part de voluntaris i voluntàries des del Grup Promotor i ha animat tota la població a participar de la votació per tal d’implicar-se activament en una cosa que es tan propera com el seu patrimoni natural.
Ajuntament de Carcaixent


._000006VD