| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/03/2016

POBLACIONS » Carcaixent » Agenda de la Ribera » Història, Patrimoni, Costumisme i Passat

Carcaixent celebra demà la Festa de l’Autogovern

L’acte cívic estarà dedicat a la commemoració del centenari de Carcaixent com a ciutat

 

._000213
Este diumenge 6 de març, a les 11 hores, Carcaixent celebra la Festa de l’Autogovern i independència de la ciutat d’Alzira, que commemora el 440 aniversari de la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576. Com és habitual es realitzarà un acte institucional a l’Auditori de les Dominiques al que està invitada a participar tota la població. L’acte comptarà amb dos parts diferenciades. En primer  lloc es realitzarà un ple extraordinari en el que l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, realitzarà un discurs institucional. Finalitzada esta part, s’iniciarà una segona centrada en la commemoració del centenari de Carcaiaxent com a ciutat. Dins d’esta part intervindrà l’historiador Francesc Torres Faus, que explicarà la importància de la proclamació del títol de ciutat el 1916 i el context històric en el que es va aconseguir. A continuació, es presentarà el vídeo promocional i el logotip dissenyat exclusivament per la celebració de la commemoració del centenari. El disseny del logotip ha sigut realitzat Eva Cogollos, guanyadora del concurs convocat per l’Ajuntament de Carcaixent.
L’11 de març de 1576, el Rei Felip II va concedir a Carcaixent el privilegi d’Universitat. Esta concessió va ser l’inici d’un procés que culminaria 13 anys després, el 17 de juliol de 1589, amb un fet de la màxima importància per als carcaixentins com va ser la concessió del privilegi de Vila Reial,  que obria les portes a l’autogovern a través de l’exercici de l’anomenada Jurisdicció Suprema. Des de 2001, l’Ajuntament de Carcaixent commemora esta efemèride amb la celebració d’un acte cívic i institucional. La celebració en el Saló de Plens es va traslladar en 2006 a l’Auditori Municipal del “Les Dominiques”, amb la intenció de facilitar la presència del major nombre de ciutadans, particulars i autoritats. En les edicions anteriors, diversos ponents han parlat ja d’aspectes tan diversos com ara la demarcació territorial de Carcaixent, la seua toponímia, l’escut heràldic, els noms dels carrers i les places, la figura del Rei En Jaume I El Conqueridor, de l’arabista En Julià Ribera i Tarragó o del Degà Navarro Darás, entre altres.
Ajuntament de Carcaixent
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.