Bromera inaugura la seua nova seu

Viernes, 19 de octubre de 2018 | e6d.es
• L’editorial celebra un acte aquesta vesprada per a mostrar les seues instal·lacions a escriptors, col·laboradors i mitjans de comunicació

._000368


._000565
Bromera celebra hui divendres, 19 d’octubre, a les 19 h. la inauguració de la seua nova seu del polígon industrial El Pla d’Alzira. Pel matí, a les 11.30 h, els mitjans de comunicació han assistit a un esmorzar de premsa i una visita. L’editor, Josep Gregori i el Director Literari, Gonçal López-Pampló han estat els encarregats d’ensenyar les noves instal·lacions a la premsa: magatzem i nau logística, espais multifuncionals, oficines i terrassa.
Josep Gregori, editor i fundador de Bromera, s’ha mostrat molt satisfet amb el nou edifici, ja que es tracta d’unes instal·lacions fetes a mida per a les necessitats de l’editorial: «A més de respondre a les exigències d’emmagatzematge que requereix un fons viu com el nostre, amb cap títol descatalogat, les millores són nombroses i notables. Climatització eficient, plaques solars d’autoconsum, aïllament acústic, millor gestió de residus, jardí i zones d’esbarjo, aparcament ampli... faciliten les tasques dels vora 50 professionals que treballen a diari a la seu de Bromera.»
Cal destacar que la nau logística actual de Bromera té capacitat per a 7.700 pallets, quantitat que duplica pràcticament la capacitat d’emmagatzematge de la nau anterior.
Des de la modèstia però amb optimisme i energia per a continuar treballant, Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera, ha explicat que «estem disposats a plantar cara als desafiaments actuals apostant per la internacionalització dels nostres títols, la innovació i l’aposta per l’àlbum il·lustrat, però sense abandonar cap de les línies definitòries de Bromera».
A més, Gregori ha recordat que «els polítics han de tenir ben present que la cultura és una pota important de la societat, no només aporten “riquesa espiritual”, sinó també llocs de treball. L’editorial té un equip humà d’unes 80 persones entre els que treballen a aquest edifici i els que ho fan des d’altres espais, però, a més, proporciona molt de treball a impremtes, empreses d’enquadernació, transportistes, persones que es dediquen a la correcció, el disseny, la il·lustració i molts altres professionals».

Acte d’inauguració
Recordem que aquesta vesprada, a les 19 hores, tindrà lloc un acte festiu en la nova ubicació (Avinguda dels Areners, s/n Polígon Industrial el Pla, 46600 Alzira, Valencia), que comptarà amb la presència d’autoritats, escriptors i altres persones que han col·laborat amb l’editorial al llarg dels seus trenta-dos anys d’història, acompanyats de l’equip humà del Grup Bromera, que fa possible la publicació anual de més de 200 novetats que han conformat un catàleg editorial de 4.000 títols. L’acte comptarà amb l’actuació del cantautor Andreu Valor, i serà conduït per Mònica Garcia, presentadora d’À Punt.
Els factors clau que han motivat la construcció de la nova seu de Bromera han estat, d’una banda,  poder comptar amb més espai per poder allotjar en condicions òptimes un equip humà que ha anat creixent al llarg dels anys, i, de l’altra, la necessitat d’un magatzem unificat i modern capaç d’albergar la totalitat del fons viu de Bromera i de donar resposta al repte logístic de millorar la distribució. Amb la construcció de la nova seu de Bromera a banda, s’ha fet una aposta per l’eficiència energètica i la sostenibilitat en matèria mediambiental. A més a més en el disseny han primat els aspectes funcionals i de confort per crear un espai que facilite l’ambient de treball necessari per a continuar la trajectòria editorial i cultural de Bromera.
Bromera