Bocados en la Ribera
Vendrell Gourmet, una empresa de la Ribera dedicada a la promoció de productes típicament valencians

Jueves, 4 de diciembre de 2014 | e6d.es
• Comercialitzen taronges ecològiques i han fabricat la cervesa Gènesis en dos varietats, la de taronja i la d’arròs de la DO Valencia


Vendrell Gourmet naix a Fortaleny amb la finalitat de vendre i difondre els seus productes de producció pròpia a la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya. Tenen com a missió donar a conèixer les taronges i cervesa valenciana, d'alta qualitat, a nivell nacional i internacional.
Els seus productes es caracteritzen per ser naturals, biològics i artesanals, “Gourmet” i “Premium”. El projecte va nàixer un dia d'un mes de juliol quan son pare es va jubilar i va asseure als dos germans en la taula, i els va preguntar: "Què fem amb els camps, els venem o ens els quedem?".
Després de pensar-ho, contestaren “seguim amb ells” i amb la idea de donar una última oportunitat als camps de la família a la qual li va costar molt esforç i sacrifici mantenir-los per a deixar-los als seus fills.
 
La marca “Vendrell Gourmet”
Presa esta decisió, “començàrem a estudiar quins productes tenim en la nostra zona i de quina forma els podíem explotar” i d'esta manera, va nàixer la marca “Vendrell Gourmet”, que engloba la producció i comercialització de taronges ecològiques dels seus propis camps i de la Cervesa Artesanal Premium “Gènesis” amb dos varietats: “Taronja”, feta amb les taronges dels seus propis camps i “Mediterrània”, amb flor del taronger i arròs amb denominació d'origen “Arròs de València”, fent d’esta cervesa un producte selecte, exclusiu, dirigit a un públic exigent i compromès, i elaborada de manera artesanal segons els mètodes tradicionals alemanys i la Llei de Puresa Alemanya de l'any 1516.
 
A què sap una cervesa d'arròs?
Es tracta d'una beguda molt aromàtica i dolça, ja que també porta mel de flor del taronger. Té més graus que les cerveses convencionals. I, al contrari que la Gènesis Taronja, el gust a arròs no és alguna cosa que es note fàcilment, és un matís que s'aprecia després dels primers glops. La cervesa de taronja, per contra, és més afruitada.
 
Promoció dels productes
"Ens falta conscienciar-nos que tenim bons productes i eixir a vendre'ls fora, donar-nos a conèixer", ens explica José Miguel Vendrell amb seu germà Egidio
En tractar-se d'un producte artesà busquen promocionar-se en ambients selectes. Un còctel que es va crear amb esta cervesa, es va servir en el lliurament dels premis Michelin amb molt bones crítiques. De moment, ja han fabricat quasi 60.000 botelles d’estes selectes cerveses.
Estan treballant dur per promocionar els seus productes i també estan ampliant les seues instal·lacions, al polígon industrial de Favara, amb unes vistes extraordinàries dels camps d’arròs amb el què fabriquen la seua cervesa. En estes noves instal·lacions van a realitzar probes per a grups amb explicacions de com es fabrica la cervesa i vídeos.
 
 
Entrevista a José Miguel i Egidio Vendrell