Benicull de X˙quer tindrÓ per primera vegada un Pla General grÓcies a la Diputaciˇ (V═DEO)

Jueves, 6 de abril de 2017 | e6d.es
• El document inclou dotacions bÓsiques per al desenvolupament de la localitat, especialment l'equipament industrial que permetrÓ crear llocs de treball
._000471
Benicull de Xúquer tindrà per primera vegada un Pla General d'Ordenació Urbana, amb l'ajuda de la Diputació de València. El municipi, que va nàixer en 2003 de la segregació del terme municipal de Polinyà de Xúquer, manca de la normativa urbanística necessària per al desenvolupament del municipi, la qual cosa en la pràctica s'ha traduït en una falta d'equipament industrial que ha fet que molts veïns hagen de desplaçar-se a altres localitats per a treballar.
“És històric perquè Benicull en la seua trajectòria com a poble ho havia demanat dues vegades i ha sigut aquest equip de Govern el que ho engegarà, ja que aquesta Diputació està al costat dels municipis, inverteix perquè cresquen”, ha assenyalat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, en una visita a la localitat. “Tindrem el Pla General i també l'oportunitat de tenir normes subsidiàries pròpies de Benicull”, ha destacat l'alcaldessa del municipi, Amparo Giner.
Fins ara, Benicull de Xúquer s'havia regit per una segregació de normes. De fet, mai havia tingut Pla General ni normativa subsidiària perquè eren del municipi de Polinyà de Xúquer. Com a resultat d'açò no es podien donar llicències per a sector terciari, amb les consegüents manques en equipament industrial i la falta de llocs de treball en el sector. A més, tota la part urbana està construïda i no queda terreny per a desenvolupar.
Un altre dels principals problemes als quals s'enfronta el municipi per la falta d'un Pla General és que el trànsit circula per dins de la localitat, amb la qual cosa el pas de camions i autobusos provoca en ocasions desperfectes en cases i balconades. “És un dels efectes de no tenir circumval•lació. Els camions tenen tan poc marge per a fer maniobres que algunes teulades estan sempre destrossades. Els veïns es queixen perquè han d'estar arreglant-les contínuament”, ha comentat l'alcaldessa, Amparo Giner.
Com assenyalava la diputada d'Assessorament Municipal, es tracta de la tercera vegada que el municipi sol•licitava a la Diputació de València assistència per a l'elaboració del seu Pla General, una petició que ha atès el nou equip de govern de la institució provincial i que s'emmarca en el conjunt de serveis que la Corporació presta als municipis valencians, especialment als més xicotets, ja que “sense la nostra ajuda molts no podrien existir”, segons ha apuntat Conxa Garcia.
Sis ajuntaments de la província s'han acollit en el que va d'any a l'ajuda de la Diputació de València per a l'elaboració del seu Pla General: Benissuera, Llombai, Benicull de Xúquer, Alpuente, Alcublas i Gestalgar. Així mateix, la institució provincial estudia possibilitats de col•laboració amb altres deu municipis en aquest àmbit. Un procés en el qual la Corporació provincial ha decidit prioritzar a aquells municipis amb una major situació d'urgència.
DIVAL