Artesania en viu a PolinyÓ de X˙quer

Viernes, 4 de mayo de 2018 | e6d.es
• Durant els dies 4, 5 i 6 de maig diversos artesans estaran treballant en el seu ofici, perquŔ el p˙blic puga observar el procÚs de creaciˇ
 ._000546
Per segon any, l'associació Amata serà l'encarregada d'organitzar una Fira d'Oficis a Polinyà de Xúquer, durant els dies 4, 5 i 6 de maig. Una fira especial amb Artesania d'Autor® on poder aconseguir regals únics per al dia de la Mare. Com l'any passat s'oferiran diverses demostracions d'oficis, el públic infantil podrà realitzar la seua pròpia peça d'artesania i no faltaran la música en viu i els espectacles de foc.
Diversos artesans estaran treballant en el seu ofici, perquè el públic puga observar el procés de creaciói la paciència amb la qual els artesans treballen cada peça: Llorenç es posarà en el torn de fusta i el seu company Juan mostrarà com crear instruments amb canya, el alfarer Miguel oferirà a grans i xicotets l'oportunitat de convertir el fang en un bol o got i María els ajudarà a fer les seues pròpies fulles de paper. Mariel portarà el seu teler per a fer les seues peces de llana i a certes hores els xiquets podran fer un panet en el forn de llenya de Manuel. Altres artesans estaran treballant cuir,  cristall i bijuteria en alpaca i fil. A més hi haurà una gran varietat de productes artesanals com: ninots de tela, cuelgapuertas, teules decoratives, ceràmica, així com un racó amb productes d'alimentació artesanals: garrapinyades, payarrop, melmelades, xocolates, una jaima amb kebab o el forner amb forn de llenya.
Amenitzaran esta agradable fira els músics de *Llágrimes de Céba i la malabarista Laura divertirà a tots els públics amb les seues cercaviles en xanques, fent *malabars o relatant diferents *contacontes que encantaran tant als xiquets com als seus pares. A més acabarà la fira cada dia amb un divertit espectacle de foc. Els xiquets podran apuntar-se als tallers d'artesania, jugar amb els jocs tradicionals de taula o muntar en la sénia i als matins podran participar en un concurs de dibuix lliure i guanyar un val per a gastar-ho en la fira.
Per al dissabte a la nit l'ajuntament ha contractat al quartet de Cristina Blasco per a realitzar un espectacle de jazz a les 23:00 h. amb el títol "Blues Project" i el diumenge a les 19:00 hores el grup Disparatario presentarà l'obra de teatre "Bambalines". Però per a l'organització de la fira, i sobretot, la selecció dels llocs, torna a comptar amb Amata, perquè aquesta associació d'artesans exigix a tots els participants, que només embenen els productes fets a mà per ells mateixos. Així l'ajuntament, i el públic!, té la garantia que els visitants trobaran només Artesania d'Autor® en esta fira. 
E6D