Arranquen els actes per a commemorar el 700 aniversari de la fundació de La Pobla Llarga

Miércoles, 18 de enero de 2017 | e6d.es
• El primer acte que dona inici a aquest any tan especial per a la Pobla Llarga serà a la Plaça del País Valencià, el diumenge 22 a les 12:30 h

“En 1317, l’ardiaca d’Alzira en Pere d’Esplugues, edificà un nou poble per a albergar a nous colons que van vindre a convertir terres de secà en regadiu. Aquest poble es va conèixer amb el nom de la Pobla d’Esplugues o de l’Ardiaca o de Torreformosa” explica el Cronista adjunt Joan Català i Cebrià, que serà un dels protagonistes aquest diumenge en el primer dels actes organitzats des de l’Ajuntament per a commemorar aquest aniversari.
 “Portem molts mesos del passat any 2016 preparant tots i cadascun dels actes per a aquest 2017 que van ha ser molts i per a tota la població i que a poc a poc anirem mostrant-los a totes les poblatanes i poblatans” comenta la regidora responsable de l’àrea polítiques per a les persones Sonia Bellver.
Aquest diumenge es farà públic el logotip oficial del 700 aniversari, logotip que va ser elegit per unanimitat dels presentats al concurs convocat fa mesos, i es donarà pas a dos exposicions: una exterior titulada 700 Anys d'Història a càrrec de Joan Català i Cebrià i l’altra, de pintura, a la Casa de la Cultura, titulada  "La Pobla Llarga en el temps" a càrrec de Dolors Carbonell.
L’Alcaldessa Neus Garrigues fa una crida a tota la comarca de la Ribera, convidant a tots els riberencs a que coneguen la Pobla Llarga amb més profunditat. “La Pobla Llarga, com sempre ho ha fet, rebrà a totes les persones que tinguen el gust de vindre a gaudir de cada acte que anem a realitzar en aquest any tan especial”
Ajuntament de La Pobla Llarga