Argila de l’Aire reuneix en un llibre els seus vint anys de trajectòria cultural a Almussafes

Miércoles, 23 de noviembre de 2016 | e6d.es
• L’acte, que va presidir la regidora de Cultura, Teresa Iborra, va coincidir amb el 31 Aniversari del Centre Cultural


El passat divendres 18 de novembre, la sala de conferències del Centre Cultural va acollir la presentació del llibre commemoratiu del 20 aniversari d’Argila de l’Aire, “les sendes transitades. 20 anys d’Argila de l’Aire”. L'acte, en el qual va participar la regidora de Cultura, Teresa Iborra, el gestor cultural, José María Bullón, i el poeta Marc Granell, a més dels membres de l'entitat, va servir per a recordar els moments més importants de la seua trajectòria i per a gaudir d'un recital poètic que va comptar amb la col•laboració del cantautor Nèstor Mont.
La programació cultural anual d'Almussafes té reservat un espai rellevant en el calendari anual per a la poesia des que en 1995 un grup d'amants d'aquest gènere literari decidiren unir-se per a fomentar la celebració d'activitats relacionades amb aquesta disciplina. Des de llavors, el Centre Cultural de la localitat ha sigut l'escenari de multitud d'iniciatives impulsades per Argila de l’Aire, col•lectiu responsable d'organitzar nombrosos recitals, presentacions de llibres i el certamen de poesia Marc Granell, que cada any, i amb la col•laboració de l'Ajuntament, premia les millors creacions en aquest camp.
Després de més de 20 anys d'intens treball, els membres de l'associació han decidit plasmar per escrit un resum del recorregut realitzat per aquest grup d'escriptors i poetes que s'han guanyat un merescut lloc en el món cultural valencià. El passat divendres 18 de novembre a les 19 hores, la sala de conferències del Centre Cultural va acollir la presentació d'aquesta obra, titulada “Les sendes transitades. 20 anys d’Argila de l’Aire”, creació principalment de la presidenta de l’entitat, Mª Carmen Sáez, i de l’escriptor Berna Blanch, encara que també han col•laborat la resta de membres del grup poètic.
En l'acte, la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Almussafes, Teresa Iborra, els va felicitar per les seues “ganes de fer, rebre i produir”. “Quan es va fundar l'associació jo ja era usuària del Centre Cultural i la política em dóna ara la possibilitat de participar activament en el que és i representa l’Argila. Heu demostrat que la poesia no és un gènere hermètic ni de bojos, sinó de persones apasionades. Amb els meus alumnes llig molta poesia i des d'ací vos anime a continuar amb la vostra labor perquè aneu a seguir comptant amb el suport del consistori”.
La presidenta de Argila de l’Aire, Mª Carmen Sáez, qui va assegurar que “el camí realitzat és un somni”, va afirmar que se senten “profundament agraïts a l'Ajuntament d'Almussafes i vos demanem que no deixeu de donar el vostre suport a la poesia. Nosaltres ara celebrem la batalla”.
Per la seua banda, el poeta Marc Granell, que dóna nom als guardons literaris atorgats cada any per l'Ajuntament de la localitat, va explicar que per a ell és “un gran plaer tornar a acompanyar al grup amb una postura admirativa”, i va descriure el llibre com una “demostració que aclareix tot el treball i el significat que ha tingut Argila de l’Aire a Almussafes”. “Vos heu convertit en un dels centres del món literari valencià amb la vostra aposta per la col•lecció de llibres i la passió que poseu i vos desitge resistència i continuïtat”, va asseverar.
Segons Berna Blanch, coautor del llibre, “aquesta obra és la rebel•lió del paper contra el temps i porta escrita la paraula amistat”.
En la part final de la presentació es va dur a terme un recital poètic en el qual es van llegir diversos fragments literaris, entre els quals es trobava la primera poesia recitada per l'entitat quan es va fundar, i que va comptar amb la participació del cantautor Nèstor Mont.
Ajuntament d'Almussafes