Aposta integral de Tous cap al desenvolupament sostenible

Viernes, 10 de marzo de 2023 | e6d.es
• Involucrar a la ciutadania és vital per a aconseguir canvis reals i avançar cap a un futur
._000410
L'Ajuntament de Tous ha realitzat, en els últims mesos, el primer “Pla d'Infància i Adolescència” del municipi i el “Pla de sostenibilitat, de recursos, eficàcia energètica i tractament dels residus” en el CEIP Santa Bàrbara. Aquests dos projectes tenen com a objectiu millorar la protecció i el benestar dels veïns i veïnes més joves i fomentar la seua participació en relació a la sostenibilitat, perquè es convertisquen en peces clau en el camí de Tous cap al desenvolupament sostenible.

El “Pla d'Infància i Adolescència”, que ha sigut finançat a través del Programa “Subvenció per als Drets de la Infància” de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, consisteix en l'anàlisi de la situació actual dels xiquets, xiquetes i adolescents de Tous, la posterior redacció d'un full de ruta que permeta assegurar el compliment dels seus drets i la realització de tallers i activitats per a fomentar els valors de la Responsabilitat Social i els objectius de l'Agenda 2030. Per part seua, el “Pla de sostenibilitat, de recursos, eficàcia energètica i tractament dels residus”, que s'ha realitzat gràcies a l'ajuda de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'ha dut a terme en el col·legi d'educació primària Santa Bàrbara amb la finalitat d'ajudar el centre educatiu a implantar pràctiques més sostenibles i a més, acostar als més xicotets els conceptes de sostenibilitat i aprofitament dels recursos mitjançant la seua participació en les accions per a mitigar el canvi climàtic des de les aules.

Involucrar a la ciutadania és vital per a aconseguir canvis reals i avançar cap a un futur més sostenible i responsable. Per això, des del municipi s'ha realitzat també el projecte de Responsabilitat Social “Tous es mou amb tu”, que relaciona l'esport i els hàbits de vida saludables amb la cura de l'entorn i de les instal·lacions esportives i d'oci. Per a fer realitat aquest programa de conscienciació ciutadana, l'Ajuntament ha comptat amb l'ajuda de la Diputació de València.

També gràcies al suport de Diputació i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, Tous ha començat a treballar per a tindre unes institucions públiques més obertes, transparents i accessibles. Per a això, s'ha desenvolupat el “Pla d'Integritat Pública de l'Ajuntament de Tous”, que estableix les accions necessàries en matèria de governança i bon govern per a evitar i afrontar possibles fraus, conflictes d'interessos, corrupció o irregularitats.

Amb aquests quatre projectes, Tous fa una forta aposta per a millorar el present i el futur dels seus veïns i veïnes, des del compromís d'enfortir les institucions, passant per la protecció de la infància i l'adolescència, fins a la formació en qüestions ambientals i la conscienciació en els valors que emmarquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Ajuntament de Tous