Amb l’eixida del sol s’incorporaran 5 mitjans aeris a l’incendi forestals de La Casella d’Alzira

Sábado, 15 de abril de 2023 | e6d.es
• Durant la nit els treballs s’han centrat en consolidar i segellar el perímetre i actuar especialment en zona més pròxima a La Murta

 

“En aquest moment l'evolució de l'incendi és positiva, amb totes les cauteles”, aixina va acabar l’intensa vesprada viscuda ahir a Alzira. Durant la vesprada van actuar 10 mitjans aeris i prop de 100 efectius terrestres que van contindre les grans flames que començaren cap a les 17:00 hores. La zona on s'ha originat el foc va tindre una evolució prou ràpida i va coronar la cresta de La Casella. Els vents de ponent amb ratxes de fins a 40KM/H van complicar les tasques dels mitjans desplegats, que s'han centrat en evitar l'avanç cap al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella. Els aeris van realitzar més de 100 descàrregues durant la vesprada. Els efectius terrestres han treballat durant la nit tractant de delimitar l'avanç del foc. Durant la nit els treballs s’han centrat en consolidar i segellar el perímetre i actuar especialment en zona més pròxima a La Murta.S'ha registrat una xicoteta reproducció en una zona de difícil accés (cara nord del perímetre) que no ha avançat pràcticament i no ha despenjat. Les actuacions d'extinció se centraran durant el matí a refrescar els punts més sensibles.
Les condicions meteorològiques previstes en les pròximes hores són desfavorables per les ratxes de ponent, per la qual cosa es mantindran els 100 efectius del Consorci de València, Bombers forestals de la Generalitat, bombers voluntaris. A primera hora s'han incorporat de nou 5 mitjans aeris.

E6D
 


 

 ._000905