Amb el ”Projecte Ragnar” consciencien als més joves d'Alberic del perill que comporta el consum de drogues

Miércoles, 17 de diciembre de 2014 | e6d.es
• A través d'una xarrada en l'institut Consuelo Aranda a càrrec de la Unitat Canina de la Policia Local d'Alberic

._000006
Prop de 80 joves de 4º d'ESO de l'Institut Consuelo Aranda d'Alberic han participat en una xarrada oferida per la Unitat Canina del cos de la Policia Local. També han intervingut els professors de l'institut, el cap d'estudis i ha comptat amb la presència de Bernat Hervás, regidor de Seguretat Ciutadana i Antonio Calatarrá, alcalde de la localitat. Javier Hernández, cap de la Policia Local, l'oficial Miguel Báguena i l'agent guia Javier Moragues van explicar als joves, d'entre 16 i 17 anys d'edat, a  què s'enfronten en un futur si experimenten en el món de les drogues. Amb una sèrie de projeccions han desgranat quins tipus de drogues es poden trobar al llarg de la seua vida, explicant que totes elles són perjudicials per a la seua salut i detallant-los quins són els seus efectes més nocius en un curt període de temps.
Javier Hernández ha comentat a El Seis Doble que “aquestes xarrades són molt necessàries per als joves, ja que és ara quan més s'exposen a este tipus de perill”. Les alumnes i alumnes de 4º d'ESO han escoltat atentament als agents i fins i tot han plantejat una sèrie de preguntes.
Després de la xarrada ha arribat el moment de la pràctica, que ha aconseguit el seu punt més àlgid amb la presentació de “Ragnar”, l'agent caní de la unitat. Un preciós pastor alemany molt jove i amb moltes ganes de treballar. Només posar-li el collaret amb el distintiu policial, el gos ha entrat en acció.
Amb diferents proves va trobar en tot moment on estava la droga amagada pels agents en objectes i fins i tot en persones. Ragnar, nom tret dels personatges d'una coneguda sèrie de ficció, ha demostrat que el seu olfacte i intuïció són de gran valor per als agents i ajudarà de forma activa en la detecció del tràfic i consum d'estupefaents.
J.M.O.