Alzira i la comarca expectants amb la crescuda del X˙quer fins a les 12 de nit

Martes, 21 de enero de 2020 | e6d.es
• Alzira tambÚ suspÚn les classes per a demÓ dimecres i s'ajorna el Plenari que s'anava a celebrar hui

._000700

._000728
La situació seguix molt complicada per als alzirenys,  el Xúquer no deixa de créixer i a localitats veïnes s’ha desbordat. A hores d’ara tenim un nivell de 330 m3 a l’Hort de Mulet i està previst que continue pujant.
A les 14 hores l’Alcalde de la ciutat, Diego Gómez, s’ha reunit amb els regidors de la corporació, els tècnics municipals de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Aigües de València, Protecció Civil, Creu Roja i Bombers, per a exposar la situació a hores d’ara, vore els diferents escenaris possibles i coordinar actuacions.
A les 11.30 l’Ajuntament d’Alzira emetia un ban per Alzira Ràdio i els canals municipals oficials per a activar el nivell de preemergència per inundacions al casc urbà. A més s’ha demanat a la població que retire els ensers i electrodomèstics de les plantes baixes i posar-los a les zones altes de l’habitatge.
La previsió meteorològica és millor i el barranc de la Casella i l’Estret han baixat el seu nivell però, el Barxeta està desbordat per la Partida de Materna.
Recordem que l’Ajuntament d’Alzira ha suspés les classes per a hui dimarts i per a demà dimecres 22 de gener de 2020. Preguem a la ciutadania que estiga pendent de la informació municipal a través dels canals oficials de l’Ajuntament, on s’avisarà de qualsevol incidència.
És molt importants que la ciutadania siga conscient que la possibilitat que el riu desborde existix i preguem als alzirenys i alzirenyes que siguen molt cautelosos, i no es posen en perill per a anar a vore el cabdal del riu, al Pont de Ferro, el pont de Xàtiva o el Malecó.
El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana informa que s'ha activat el Pla Especial front al rics d'inundacions Alerta Hidrològica 0, en els municipis de la conca baixa del Xúquer.
En les pròximes hores s'espera un increment del cabal del Riu Xúquer amb possibles afeccions puntuals.
Des de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ens informen que el pic màxim d'aigua pot donar-se cap a les 00:00 hores d'esta nit.
Ajuntament d'Alzira 

OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006