Alzira correrÓ contra el cÓncer el pr˛xim 15 d'octubre

Sßbado, 1 de octubre de 2022 | e6d.es
• L'objectiu d'estacarrera Ús conscienciar a la poblaciˇ sobre la malaltia i la importÓncia de mantindre hÓbits de vida saludable

._000864

L'Hospital Universitari de la Ribera ha acollit la  presentació de la novena edició de la Carrera Popular ‘La Ribera contra el  Càncer’, que tindrà lloc a Alzira el pròxim 15 d'octubre, en el marc del Dia  Mundial contra el Càncer de Mama. 
L'acte de presentació d'esta novena edició ha comptat amb la participació de  representants de les principals entitats implicades en l'organització de l'activitat  lúdic-esportiva. Així, han estat presents la presidenta de l'associació Dones  Afectades de Càncer de Mama d’Alzira (DACMA), Mariví Ferragut, entitat  impulsora de la Carrera; l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el director mèdic  d'Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, José Manuel Soler; la  facultativa del Servei d'Oncologia de l'Hospital d'Alzira Corina Escoin, i el  president del Club d'Atletisme La Rabosa, Facundo Botija. 
L'objectiu d'esta IX Carrera Popular és el conscienciar a la població en general  de l'impacte que el càncer té en qui el pateix i en el seu entorn més pròxim. A  més, esta iniciativa pretén sensibilitzar sobre la importància d'adquirir i  mantindre hàbits de vida saludables, com la pràctica d'exercici físic, per a  previndre determinats tumors. 
Durant la presentació de la Carrera, Mariví Ferragut ha recordat que “esta prova  és solidària, no competitiva i, en estw sentit, com sempre, el recorregut és  accessible a qualsevol persona independentment de la seua edat i condició física.  D'esta manera, volem fomentar la participació de tota la població, amb la finalitat  que la iniciativa, que en edicions anteriors ha concitat l'assistència d'uns 2.500  corredors, continue sent un èxit també enguany”. 
En este sentit, la presidenta de DACMA s'ha congratulat “per poder recuperar  esta prova lúdic-esportiva, després de l'aturada motivada per la pandèmia de coronavirus, i consolidar-la com a cita anual amb la solidaritat a la nostra  comarca”. 
Cal destacar, així, que els fons recaptats amb la venda de dorsals es destinaran a  la lluita contra el Càncer a la Ribera i a cobrir les despeses generades per la  mateixa Carrera. 
El president del Club d'Atletisme La Rabosa, Facundo Botija, ha destacat “que  esta és la prova que aconsegueix reunir a Alzira a la major quantitat de persones  realitzant esport al mateix temps, la qual cosa parla molt bé de la capacitat de  convocatòria de DACMA”. 
“Es tracta d'una prova de 4 quilòmetres, assequible per a tothom, per la seua  senzillesa, que recorre els carrers més emblemàtics de la ciutat, i en la qual  col·laboren voluntaris de la Rabosa, així com Protecció Civil i la policia local  d'Alzira, la qual cosa la fa molt segura”, ha destacat Botija. 
Per part seua, la facultativa del Servei d'Oncologia de l'Hospital de la Ribera  Corina Escoin, ha afirmat que “durant 2021, l'Hospital d'Alzira va diagnosticar  un total de 1.176 nous casos de càncer, sent els més prevalents els de mama,  pulmó i còlon” i ha recordat que “la realització d'activitat física permet no només  previndre determinats tipus de tumors sinó, a més a més, en pacients ja  diagnosticats, l'exercici contribueix a reduir els efectes secundaris, augmentar  les possibilitats de cura, millorar la seua qualitat de vida i contribuir al seu  benestar emocional”. 
En este sentit, el director mèdic d'Atenció Primària del Departament de Salut de  la Ribera, José Manuel Soler, ha assenyalat que “segons l'Organització Mundial  de la Salut (OMS), la població adulta hauria de realitzar entre 150 i 300 minuts  d'activitat física a la setmana; es tracta d'un missatge que ha de calar en la  població i per a això és molt valuosa la realització de proves com esta Carrera  Popular”. 
Segons ha assenyalat Soler, “des del Departament de Salut de la Ribera estem  realitzant una important aposta per promoure l'activitat física entre la ciutadania,  amb la posada en marxa d'iniciatives com els passejos saludables ‘La Ribera  Camina’ o la prescripció de l'exercici físic des de les consultes d'Atenció  Primària com un tractament més”. 
De la mateixa manera, Soler ha anunciat que “pel que fa a l'àmbit particular del  càncer de mama, el Departament de Salut de la Ribera té previst celebrar el pròxim 13 d'octubre, una mesa redona per a posar en marxa una iniciativa  anomenada ‘Remant contra el càncer’, destinada a dones operades de càncer de  mama, perquè puguen practicar rem, ja que s'ha comprovat que este tipus  d'exercici millora l'evolució de les pacients, desenvolupa la musculatura i evita  el linfedema que sol desenvolupar-se després de la cirurgia”. 
Per part seua, l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha fet una crida perquè “com en  anys anteriors, la novena edició de ‘La Ribera contra el Càncer’, la carrera  solidària més important de la ciutat, siga multitudinària, i ens permeta donar  continuïtat a la lluita contra la malaltia, a la difusió d'informació, a la solidaritat  i a la realització d'activitat física a la nostra comarca”. 
Les persones interessades, poden adquirir ja el seu dorsal, pel preu simbòlic de  4 euros, en l'associació DACMA, en el Club d'Atletisme La Rabosa, en el  Departament d'Esports de l'Ajuntament d'Alzira i en el Departament de  Comunicació de l'Hospital Universitari de la Ribera, així com en la Piscina  Coberta Municipal, en el quiosc de la Plaça Major i en Aparisi Farmacia d'Alzira.  Junt al dorsal, s'entregarà a cada participant també una polsera commemorativa  del Dia Mundial contra el Càncer de Mama (fins a fi d'existències).
Hospital Universitari de la Ribera

 

._000006

._000853