Alumnes del l'institut Joan Fuster de Sueca realitzaran prąctiques remunerades en instal·lacions municipals

Miércoles, 8 de junio de 2022 | e6d.es
• A partir del 20 de juny, 9 alumnes del cicle formatiu de Grau Mitją d'Atenció a Persones en Situació de Dependčncia realitzaran les seues prąctiques

._000410
L'Ajuntament de Sueca, representat per l'alcalde de la ciutat, Dimas Vázquez, i l'IES Joan Fuster, representat per la seua directora, Laura Mompó, han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament de projectes de Formació Professional Dual del sistema educatiu en l'institut de Sueca. Este acord permetrà, en concret a l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència, realitzar pràctiques formatives remunerades per l'Ajuntament en dos dels centres amb què compta la ciutat per a l'atenció a persones amb diversitat funcional i en situació de dependència: la Residència San José i la Residència, Centre de Dia i Centre Ocupacional de diversitat funcional.
“Considere que l'FP Dual serà el futur de l'ensenyament dins de la Formació Professional, i nosaltres, com a responsables municipals, no podíem perdre l'oportunitat d'oferir les nostres instal·lacions i recursos perquè, en este cas l'alumnat de l'institut Joan Fuster, puga adquirir l'experiència necessària en un lloc idoni per a desenvolupar els coneixements adquirits durant el curs”, ha explicat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha assenyalat també que, amb este pas avant que s'ha donat hui, el que es desitja és que, a part d'esta col·laboració, s'aconseguisca amb el suport de totes la institucions posar en marxa un centre integrat de Formació Professional a Sueca. “Després de les negociacions que es van fer a principi de la legislatura, este projecte que anhelem seria fonamental per a poder oferir a la nostra ciutat, com a capital de comarca, una gran varietat de cicles formatius; perquè pensem que l'FP no ha de considerar-se mai la opció B de qualsevol formació acadèmica. Per això, tant els responsables polítics autonòmics com locals hem de ser ací per a oferir les infraestructures, el material i els docents necessaris”.
Per a Pilar Doñate, tutora d'FP Dual del Cicle d'Atenció a Persones en Situació de Dependència, la signatura de hui ha suposat un pas molt important “perquè sense la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca hauria sigut impossible dur a terme estes pràctiques. Esta formació és íntegrament assistencial, està molt relacionada amb els serveis socials, i era molt important comptar amb l'Ajuntament ja que disposa de les instal·lacions adequades perquè l'alumnat puga posar en pràctica tots els coneixements al servei de persones amb diferents tipus de dificultats”.
El regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d'este acord, i ha volgut agrair l'esforç del departament d'Educació de l'Ajuntament, i dels responsables de l'institut, per portar a terme el conveni en un temps rècord. “En els pressupostos de l'Ajuntament, ja vam dotar una partida econòmica perquè estes pràctiques d'FP Dual tingueren una remuneració. Gràcies a este acord, contribuïm també al fet que en un futur l'alumnat puga convertir-se en treballadors de les nostres instal·lacions”.
A partir del 20 de juny, 9 alumnes del cicle formatiu de Grau Mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència realitzaran les seues pràctiques remunerades en instal·lacions municipals durant un curs complet.
Ajuntament de Sueca


._000836

._000853