Altra de les fotografies del del biòleg i divulgador científic carcaixentí David Talens en la 18ª edició de FOTCIÈNCIA

Jueves, 23 de diciembre de 2021 | e6d.es
• "Metamorfosis floral" ha aconseguit un premi de 600 € en la modalitat sobre alimentació i nutrició

._000836
La fotografia "Metamorfosis floral" del biòleg i divulgador científic carcaixentí David Talens Perales ha sigut triada, un any més, per a ser una de les imatges selecciones en la 18ª edició de FOTCIÈNCIA; una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) que compta amb la col·laboració de la Fundació Jesús Serra. Professionals relacionats amb la fotografia, la microscòpia, la divulgació científica i la comunicació ha valorat i seleccionat les fotografies més impactants i que millor descriuen algun fet científic.
David Talens Perales és llicenciat en Ciències Biològiques, va cursar un Màster en Aproximacions Moleculars a les Ciències de la Salut i un de Formació de professorat de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. A més, és Doctor en Biotecnologia i actualment treballa com a investigador a l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments, que pertany al Consell Superior d'Investigacions Científiques i també és professor d’Enzimologia a la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.
“D’aquesta manera puc combinar la investigació i la docència. També, durant molts anys he contribuït a la divulgació científica a través del blog Biogenmol, un blog que intenta apropar la biologia a la societat i que du en actiu des de 2008”, ens detalla David.
A l’any 2013 la fotografia es va convertir en la seua afició i en una forma d’apropar-se de nou a la part més naturalista de la biologia, al camp i les plantes, i en especial als ocells. D’esta forma deixa el treball del laboratori que es fa sempre sota tubs fluorescents i pot eixir al camp, que és per a d’ell “una forma d’alliberament”, ens explica.
Enguany, amb la seua fotografia "Metamorfosis floral" ha aconseguit un premi de 600 € en la modalitat sobre alimentació i nutrició.
E6D 



._000759
._000647