Almussafes suma més de mig miler de places d'aparcament públic gratuït en els últims dos anys

Viernes, 2 de febrero de 2018 | e6d.es
• Algunes de les accions desenrotllades s'han centrat a solucionar els problemes d'estacionament del Polígon Industrial Joan Carles I

._000521
._000523
L'increment de places d'estacionament per a vehicles gratuïtes a Almussafes és un fet. Durant l'actual legislatura, l'executiu local ha incorporat més de 500 gràcies als convenis de col•laboració firmats amb els propietaris de les parcel•les en què es troben, la qual cosa suposa una superfície total de 3.968 metres quadrats. A més, el consistori municipal ha posat en marxa distintes intervencions sufragades amb fons propis amb l'objectiu d'adequar estes zones a les necessitats dels usuaris. D'esta manera, s'han rehabilitat alguns d'estos espais per mitjà del reasfaltat, la col•locació de grava o la delimitació de les places, entre altres iniciatives. Enguany 2018, es procedirà a l'obertura de dos nous solars públics destinats a l'estacionament.
L'Ajuntament d'Almussafes continua ampliant progressivament l'espai destinat a aparcament gratuït en superfície. Este pla, que el consistori municipal va iniciar en 2009 amb l'objectiu de facilitar l'estacionament dels ciutadans en llocs pròxims a les seues vivendes i mantindre en les millors condicions de salubritat les finques urbanes sense edificar situades en la localitat, ha anat incorporant noves àrees tant en el nucli urbà com en el polígon Industrial Joan Carles I.
“En el que portem de legislatura, hem dut a terme una intensa labor de condicionament de distints solars perquè els i les almussafenses disposen de la major comoditat a l'hora d'estacionar els seus vehicles i en el futur continuarem invertint esforç en esta qüestió”, assenyala el regidor d'Urbanisme, Andrés López. “A poc a poc hem anat cobrint tots els barris de la localitat amb aparcaments que, a més, se sotmeten periòdicament a treballs de manteniment per a garantir el seu bon estat”, ressalta l'edil.
En concret, des de l'inici de la legislatura a mitjan 2015 l'actual equip de govern ha sumat més de 500 places noves amb la incorporació de 3.968 metres quadrats de superfície que la brigada municipal ha condicionat per a esta finalitat. A més, el consistori ha sufragat amb fons propis l'adequació d'altres quatre zones d'estacionament ja existents, tres d'elles en el Polígon Industrial Joan Carles I i una en nucli urbà. En el cas del polígon, es tracta del macro aparcament de turismes del parc empresarial i els dos solars per a vehicles de grans dimensions situats precisament just al costat, un d'ells tancat i per a ús exclusiu de transportistes empadronats.

Noves places
El 9 de setembre de 2015 obria les seues portes el primer aparcament comercial situat dins de la població. Amb 452 metres quadrats i amb capacitat per a una vintena de vehicles, este espai en el qual l'Ajuntament va invertir 30.000 euros facilita el desplaçament dels veïns fins a la zona del mercat per a la realització de les seues compres. Per este motiu, roman obert en horari de 8 a 22 hores.
Al març de 2016 començaven també les obres per a ampliar l'aparcament situat en el carrer Lira Almussafense, intervenció amb què este espai va sumar 1.709 metres quadrats fins a aconseguir els quasi 4.000 metres quadrats. Per a habilitar la zona, es van dur a terme distintes tasques de neteja, refinat i compactat de la base existent i el posterior estés d'una capa de graves, intervenció a què es van destinar 4.719 euros.
Un altre dels aparcaments gratuïts de grans dimensions que l'Ajuntament va posar a disposició de la ciutadania en 2016 és el que està situat entre els carrers Cano i Pinar. Compta amb 1.653 metres quadrats de superfície i amb espai per a un total de 70 vehicles. Eixe mateix any el consistori va habilitar un tercer aparcament públic gratuït. Està ubicat junt amb el parc de la Constitució i amb una superfície de 154 metres quadrats té capacitat per a uns 10 vehicles.
“Els convenis d'arrendament subscrits entre el propi ajuntament i els propietaris de les distintes finques privades estan permetent augmentar el sòl dedicat a un servici públic essencial per a la mobilitat de la ciutadania al mateix temps que ens faciliten el treball d'arreglar higiènica i estèticament tot el nostre entorn”, assegura l'alcalde de la localitat, Toni González.

Rehabilitació d'espais existents
A més d'incrementar notablement el nombre de places d'aparcament, durant estos dos anys i mig l'executiu local presidit per González també hi ha invertit en la millora dels espais ja existents per a garantir la seua qualitat. En eixe sentit, al juny del passat 2017 es va actuar en l'aparcament situat en el carrer Salvador Botella a través d'una obra menor en què es va substituir l'asfaltat que, a causa de l'ús, ja no reunia les mínimes condicions de seguretat. El projecte, que es va sufragar també amb càrrec a les arques municipals, va incorporar la instal•lació de bandes de límit per a delimitar el lloc exacte d'estacionament i evitar que els vehicles invadisquen la vorera.
No obstant això, en l'apartat de les rehabilitacions les majors intervencions urbanístiques s'han focalitzat en el Polígon Industrial Joan Carles I. Durant esta legislatura s'ha actuat a fons en l'ampli solar situat en l'avinguda de la Foia, que disposa de més de 100.000 metres quadrats i capacitat per a 370 vehicles. A l'agost de 2016, coincidint amb l'època de menor activitat industrial, l'Ajuntament va executar diferents tasques de millora en l'aparcament públic entre les que destaquen la incorporació de cinc places d'estacionament per a operaris amb diversitat funcional, la plantació d'arbres i la solució a la problemàtica de l'evacuació de les aigües davant de les fortes pluja per mitjà de l'anivellació del sòl de la parcel•la. A més, també es van marcar les places.
Respecte al condicionament d'aparcaments per a vehicles de grans dimensions, una de les grans reivindicacions de l'Associació de Parcs i Polígons Industrials d'Almussafes, l'executiu municipal ha emprés dos projectes. En juliol de 2017 s'inaugurava l'espai tancat en què poden estacionar camions els propietaris del qual estan empadronats en la localitat. L'adequació del solar, de 2.932,93 metres quadrats, va consistir en la construcció d'una tanca i la instal•lació d'uns quants pals amb focus situats en punts estratègics, connexió d'aigua i una línia de llum soterrada. Amb tot, actualment té capacitat per a 14 vehicles d'estes característiques.
I, finalment, també s'ha actuat en la parcel•la situada entre este aparcament per a camions tancats i la zona d'estacionament per a utilitaris. En este espai ja existent anteriorment, i que mesura 2.933 metres quadrats, es van realitzar diverses accions per a adequar-ho a les necessitats dels usuaris. Es va aplanar el terreny, que havia patit inundacions a causa de la pluja, es va depositar graveta de manera uniforme per tota la superfície i es va delimitar el sòl amb línies per a marcar les places existents, un total de 29.
Ajuntament d'Almussafes